ODBOJKAŠICE U ČETVRTFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Bugarke padaju i drugi put
Foto: EPA/Sedat Suna

Vrh: KIDAJU ZA ZLATO

ODBOJKAŠICE U ČETVRTFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Bugarke padaju i drugi put

Ostali sportovi -

Ne znaju za poraz Srpkinje sutra od 16 časova (RTS 1) igraju važnu utakmicu u Ankari protiv rivala kojeg dobro poznaju

Odbojkašice Srbije plasirale su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva trijumfom nad Rumunijom (3:0) i u sredu (16.00, RTS 1) igraće protiv Bugarske.

Bugarske odbojkašice su stari znanci naših devojaka, a Srbija je od ovog rivala bila bolja u grupi kad je slavila rezultatom 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16). Pobediti istog rivala dva puta na turniru težak je posao, pa selektor Zoran Terzić na vreme upozorava da koncentracija mora biti na visokom nivou. Odbojkašice Srbije su aktuelne prvakinje Evrope i na ovo prvenstvo su došle s jasnim ciljem, da odbrane titulu.

Bugarska ima ozbiljnu reprezentaciju predvođenu Jelicom Vasiljevom, inače devojkom korektora reprezentacije Srbije Aleksandra Atanasijevića. Vrhunsku odbojku igraju i Gergana i Nasja Dimitrova i Miroslava Paskova. Ali bez obzira na sve vrline Bugarske, Srbija je apsolutni favorit u ovom meču. Najbolja korektorka na svetu Tijana Bošković nije igrala protiv Rumunije, pa maksimalno sveža i odmorna dočekuje duel protiv bugarskih odbojkašica.

Selektor Zoran Terzić tokom celog turnira ne odustaje od svoje prakse da šansu daje svim odbojkašicama koje je poveo na EP. Sve devojke igraju i zadovoljne su svojom minutažom. Srbija u ovom trenutku ima razigranu reprezentaciju, 12 devojaka koje u svakom meču mogu da odgovore na sve taktičke i tehničke zamisli selektora.

Seniorke Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore) igrale su na 18 od do sada 30 odigranih šampionata i osvojile pet medalja: dve zlatne (2011. u Beogradu i 2017. u Bakuu), jednu srebrnu (2007. u Luksemburgu) i dve bronzane (1951. u Parizu i 2015. u Roterdamu).

Kurir / A. R.

Foto: EPA / Sedat Suna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track