Najnovije vesti
Vesti Beograd
Usred leta raspisan TENDER ZA NOVOGODIŠNJU RASVETU, evo šta se sve traži za doček 2020.

Usred leta raspisan TENDER ZA NOVOGODIŠNJU RASVETU, evo šta se sve traži za doček 2020.

Iako je, isprva konkurs Javnog komunalnog preduzeća "Javno osvetljenje" (27. avgust), u vezi sa reparacijom novogodišnje rasvete, usred leta i četiri meseca pred doček pomalo zbunjujuć, ukoliko se uzme u obzir količina rasvete koja treba da bude popravljena, ovakav sled je logičan.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Novogodisnja rasveta 05_141118_RAS foto Milan Ilic Foto: Milan Ilić / RAS Srbija
Novogodisnja rasveta 05_141118_RAS foto Milan Ilic

Naime, kako je "Blic" pisao prošle godine, ne samo da je veliki broj kapija u Tašmajdanskom parku uništen, već su i određeni viseći ukrasi padali i predstavljali opasnost po pešake, ali i učesnike u saobraćaju.

Rasveta na Tašmajdanu pre nego što je polomljena
Foto: screenshot RTS / screenshot
Rasveta na Tašmajdanu pre nego što je polomljena

Zato je, za ukupno 383 komada novogodišnje rasvete, raspisan konkurs do 26. septembra za njegovu reparaciju. Ponude se mogu dostavljati na adresu JKP "Javno osvetljenje" lično ili putem pošte, do datog datuma do 12.30 sati.

Pročitajte još

Odabrani ponuđači imaće 45 dana da popravi spornu rasvetu, među kojima se nalaze i kapije, figure poklona, kočije, konja, kugle... a takođe će iste morati da imaju i godinu dana garancije.

Postavljanje rasvete traje otprilike 45 dana, a prošlogodišnje je otpočelo 11. septembra. Prve sijalice zasijale su 15. novembra i sijale su do 16. februara, kada je počelo njihovo skidanje.