Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Naslednica Ala Kaponea otkrila da zna gde se KRIJE NJEGOVO BOGATSTVO

Naslednica Ala Kaponea otkrila da zna gde se KRIJE NJEGOVO BOGATSTVO

Poslednja živa članica porodice slavnog gangstera Ala Kaponea odlučila je da otkrije neke tajne iz njegove prošlosti. 

al kapone glavna foto Profimedia Foto: Profimedia
al kapone glavna foto Profimedia

Deidre Kapone, dalja rođaka kontroverznog kriminalca, danas ima 79 godina, a u intervjuu britanskom tabloidu "San", ispričala je da je Al bio podvrgnut eksperimentalnom tretmanu lečenja sifilisa u zatvoru Alkatraz prilikom kojeg su mu ubrizgavali živu, što je, tvrdi Deidre, uzrokovalo propadanje njegovog mentalnog zdravlja. 

Pročitajte još

Skriveno blago

Kao rezultat toga, Al, koji je bio brat njenog dede Ralfa, nije bio u stanju da otkrije gde je skriveno njegovo bogatstvo veće od sto miliona dolara. Ona veruje da je novac skriven u sefu na Kubi ili u nekom od podzemnih sefova na jednom od imanja koja je tajno posedovao u Americi. 

Pročitajte još

Život u senci zlokobnog prezimena

Deidre je imala samo sedam godina kad je Al umro, a samo 10 kad je ostala bez dede koji je, tvrdi, ubijen jer je pisao knjigu o svom bratu. Ispričala je kako je i sama morala da odraste u senci njegovog prezimena. Ona se takođe prisetila i toga da je kao dete nisu zvali na rođendane, a tvrdi i da je sigurna da je dobila otkaz sa svog prvog posla u osiguravajućoj kući kad joj je bilo 17 godina upravo zbog svog čuvenog rođaka. 

Eksperimentalno lečenje

Al Kapone je bio mafijaški bos koji se obogatio ilegalnom distribucijom alkohola tokom prohibicije u Americi, a takođe je vodio bordele i kockarnice. Procenjuje se da je zaradio 105 miliona dolara, a veruje se da je svoje silno bogatstvo sakrio pre nego što je završio u Alkatrazu. U zatvoru su, tvrdi Deidre, na njemu sprovodili eksperimentalno lečenje sifilisa. 

- Izvukli su ga iz Alkatraza i strpali u bolnicu u Los Anđelesu. Tad su prvi put morali da ga stave u samicu jer je postao nasilan. To je zato što su mu ubrizgavali živu jer su verovali da živa leči sifilis. Ako ste čitali "Alisu u zemlji čuda", znate šta živa radi ljudskom mozgu - uzrokuje ludilo. To je upravo ono što se dogodilo mom stricu - ispričala je. 

Pročitajte još

Gubitak pamćenja

Deidre takođe tvrdi da je nakon izlaska iz zatvora počeo da gubi pamćenje. 

- Na zabavi je prišao svojoj rođenoj sestri i pitao ju je ko je. Moj deda je znao da nešto nije u redu, pa su ga odveli kod psihijatra - ispričala je. 

Deidre smatra da su mu upravo tretmani protiv sifilisa uzrokovali gubitak pamćenja zbog kojeg nije bio u stanju da kaže gde je sakrio svoje bogatstvo čiji bi jedini naslednik bila ona.