MINISTAR IZ SVOJE KUĆE OBJAVIO ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK: Talasi od 6 metara mu udaraju o prozore, opkoljen sa svih strana! (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

katastrofa na bahamima

MINISTAR IZ SVOJE KUĆE OBJAVIO ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK: Talasi od 6 metara mu udaraju o prozore, opkoljen sa svih strana! (VIDEO)

Planeta -

Najjača oluja u istoriji pogodila je Bahame.

Posle prolaska uragana Dorijana, sa naletima vetra čak do 320 km na sat, kuće su bez krovova, a čitava naselja u potpunosti pod vodom.

Nacionalni centar za uragane objavio je upozorenje za delove Bahama zbog povećanog nivoa vode koji bi tek mogao da dovede do katastrofalnih poplava.

Kolika je opasnost pokazao je i ministar poljoprivrede Majkl Pintard. Iz svoje kuće objavio je snimak na kome se vidi kako je voda okružila kuću.

Nameštaj već pliva u vodi, a talasi koji dostižu 6 metara samo udaraju o prozore nagoveštavajući još veću nepogodu.

1 / 3 Foto: AP

Uragan Dorijan trenutno se nalazi iznad Bahama i očekuje se da će se u tom području zadržati danas pre nego što počne polako da se približava američkoj istočnoj obali, gde su počele prve evakuacije.

Uragan, trenutno praćen vetrovima jačine 249 kilometara na sat, oslabio je u kategoriju četiri, ali će biti veoma snažan i narednih nekoliko dana.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track