ČELIČNI BORIS NEĆE POKLEKNUTI: Britanski premijer tvrdi da će se Bregzit desiti 31. oktobra, ako pokušaju da ga spreče biće IZBORA (VIDEO)
Foto: EPA / Vickie Flores

junačina

ČELIČNI BORIS NEĆE POKLEKNUTI: Britanski premijer tvrdi da će se Bregzit desiti 31. oktobra, ako pokušaju da ga spreče biće IZBORA (VIDEO)

Planeta -

Britanski premijer Boris Džonson je ponovo potvrdio svoju posvećenost Bregzitu 31. oktobra, bez „ako ili možda“, naglašavajući da „ni pod kojim uslovima“ neće tražiti od Evropske unije da odloži povlačenje Velike Britanije.

Obraćajući se ispred Dauning Strita 10 u ponedeljak, britanski premijer je izrazio čvrsto uverenje da će moći postići dogovor o Bregzitu tokom samita EU u oktobru.

Dok se spekulisalo da će raspisati opšte izbore usred pritiska poslanika pobunjenika, Džonson je uzvratio da ne želi da vanredne izbore, i pozvao poslanike da glasaju protiv još jednog odlaganja Bregzita.

Premijer je izrazio nadu da zakonodavac neće glasati za produženje roka, dodajući da će, ukoliko to urade, "onemogućiti dalje pregovore". U tom slučaju on je najavio opšte izbore.

Njegovi komentari usledili su nekoliko minuta nakon što je poslanica laburista Hilari Ben objavila nacrt zakona kojim bi se od Džonsona očekivalo traži od Brisela da odloži izlazak Velike Britanije iz EU do 31. januara 2020. godine da bi bili sigurni da Velika Britanija 31. oktobra neće napustiti EU bez sporazuma.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track