Musavi: Iran će smanjiti obaveze iz nuklearnog sporazuma

Iran će preduzeti jače korake u smanjenju svojih obaveza u okviru nuklearnog sporazuma iz 2015. godine sa svetskim silama, ukoliko evropske zemlje ne preduzmu nešto kako bi spasile sporazum, izjavio je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi.

"Iran se priprema za smanjenje svojih obaveza iz sporazuma, ukoliko evropske države ne pokažu dovoljno odlučnosti. Treći korak je osmišljen i biće jači od prvog i drugog koraka za stvaranje ravnoteže između iranskih prava i obaveze prema sporazumu", rekao je Abas Musavi, prenosi Rojters.

Portparol iranske vlade Ali Rabiei novinarima je rekao da ta strategija predstavlja "obavezu za obavezu", prenosi AP.

"Trebalo bi da se kupuje iranska nafta, a novac od prodaje trebalo bi da bude dostupan da bi mogao da se vrati u Iran. To je agenda za naše razgovore", rekao je Rabiei.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво