Izložba slika "Distopija" Željka Vitorovića od utorka u KCNS

Izložba slika "Distopija" Željka Vitorovića biće otvorena u utorak, 3. septembra u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra.
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a može se pogledati do 15. septembra.
 
O izložbi:
 
"Čini se da je veoma lako nabrojati mnoga dela koja pripadaju žanru distopije, u različitim vrstama umetnosti, ali je pak gotovo nemoguće prisetiti se nekog koje pripada utopiji, a da ona nije negativna. Da li je ključ u tome što je takva slika primamljivija za umetničku obradu ili je naprosto ljudska priroda tako sumorna da i traži i očekuje takav ishod za svoju vrstu? Bilo kako bilo, ovo plodno tle nastavlja da nam donosi nova zanimljiva dela, a takva je i nova serija slika Željka Vitorovića.
 
Vitorović se u poslednjem razdoblju svog stvaralaštva predstavio, ne samo kao umetnik koji izuzetno brižno promišlja svoje slike, već i kao neko ko njihovom stvaranju pristupa podjednako temeljno. Ma koliko da se čini da ovaj trenutak pripada onima čiji je koncept dovoljan da bi nadomestio tehničke manjkavosti (ili nezainteresovanost za tehniku), očita je i ona druga struja, koja gotovo renesansnim pristupom slikarstvu predočava virtuoznost svojstvenu tradiciji, ali i savremene motive", navodi pisac Željko Obrenović.
 
O autoru:
 
Rođen u Valjevu, 1983. godine. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku, 2008. godine u klasi profesora Čedomira Vasića. Završio specijalizaciju iz oblasti slikarstva na Visokoj školi lepih umetnosti u Atini, 2012. godine. Član je ULUS-a od 2017. Imao osam samostalnih i učestvovao na više grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu (Grčka, Francuska, Rumunija). Učestvovao je na projektu GLO’ART centra u Lanakenu, Belgija, 2015. i 2019. godine.
 
Boravio je u Cité Internationale des Arts u Parizu, 2018. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič