Najnovije vesti
Vesti Svet
BUKTINJA U KALIFORNIJI Kapetan i posada napustili brod, dok su PUTNICI SPAVALI, pronađena četiri tela

BUKTINJA U KALIFORNIJI Kapetan i posada napustili brod, dok su PUTNICI SPAVALI, pronađena četiri tela

Obalska straža saopštila je da su pronađena četiri tela u blizini ronilačkog broda koji se zapalio kod kalifornijske obale, a desetine ljudi su bili na brodu.

VATROGASCI KALIFORNIJA Foto: screenshot
VATROGASCI KALIFORNIJA

Poručnik Metju Krol iz američke obalske straže izjavio je za AP da su tela koja su pronađena imala povrede koje ukazuju na davljenje.

Nastavlja se potraga za ostalih 29 osoba koje su se nalazile u brodu "Konsepšn", a koji se zapalio dok je bio usidren kraj ostrva Santa Kruz, oko 140 kilometara od los Anđelesa.

Krol je rekao da se pet članova posade spasilo tako što su, kada je izbio požar, skočili u vodu. Pokupio ih je čamac koji je tuda prolazio.

Krol je naveo da 34 putnika koji su spavali ispod palube nisu pronađena, prenosi AP.

Obalska straža traga za nestalima uz pomoć helikoptera i malih čamaca.

Obalska straža je saopštila da se veruje da je na brodu bilo 38 ljudi, uključujući pet članova posade koji su skočili sa palube i pretrpeli lakše povrede.

Na pitanje da li je posada pokušala da pomogne drugima na brodu, kapetan Obalske straže Monika Ročester rekla je da nema dodatnih informacija i dodala da je, kada je poziv u pomoć stigao, brod već bio ceo u plamenu.

Brod "Konsepšn" bio je pod zakupom "Vorldvajd Dajving Advenčurs", na čijoj stranici piše da vode ronioce na ekspedicije još od 1970-ih.