Četiri trake kroz Šumadiju: U planu brza saobraćajnica od KG do Mrčajevaca

Počele su pripreme za izgradnju brze saobraćajnice koja će povezati Kragujevac sa Moravskim koridorom, kod Mrčajevaca.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.09.2019.

14:44

Četiri trake kroz Šumadiju: U planu brza saobraćajnica od KG do Mrčajevaca
Ilustracija FOTO: Depositphotos, diyan_nenov

To je najavila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Pripremamo se za novi projekat izgradnje brze saobraćajnice koja će povezati Kragujevac i Moravski koridor, sa deonicom Moravskog koridora od Preljine do Kraljeva, kod Mrčajevaca. Ova deonica biće duga oko 35 kilometara, a prema prvim procenama njena izgradnja će koštati oko 150 miliona evra", rekla je Mihajlovićeva nakon obilaska radova na rekonstrukciji pruge Lapovo-Kragujevac u Batočini.

Ona je dodala da je bilo puno priče o tome kako da se ovaj okrug poveže na pravi način i da je ovo dobar put da se to uradi, te da bi radovi na izgradnji mogli da počnu u drugoj polovini sledeće godine.

Upitana za završetak radova na poslednjih pet kilometara deonice Kragujevac-Batočina, ona je rekla da je na tom projektu bilo puno problema i sa prostornim planovima, eksproprijacijom, katastrom, ali da je izabran izvođač i započeti su radovi koji će biti završeni do marta naredne godine.

"Ta saobraćajnica je trebalo davno da bude završena, ali svi su nekako bežali od tog projekta. Mogli smo i mi, ali nismo, i mi ćemo taj projekat završiti", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da su netačne priče o tome da je Kragujevac zaboravljen, jer Vlada Srbije ulaže u razvoj svih okruga i gradova. Pored puteva koji se grade, i pruge koja se rekonstruiše, u Kragujevcu se izvode i radovi na izgradnji stanova za snage bezbednosti, dodala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: