Hrvatska policija negira navode o mučenju maloletnog Avganistanca

Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da nije upoznato sa slučajem o kojem je izvestio Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije, da su pripadnici granične policije brutalno pretukli maloletnog Avganistanca K. S., ali tvrde da su ti navodi neutemeljeni.

"Iznesene optužbe koje upućuju na navodna mučenja migranata apsolutno su nepojmljive i nemaju nikakvo uporište u stvarnosti", navodi se u policijskom saopštenju, preneli su hrvatski mediji.

Komesarijat za izbeglice i migacije Srbije saopštio je ranije da su pripadnici granične policije Hrvatske uhvatili maloletnog Avganistanca prilikom pokušaja grupe od 16 njih da pređu granicu.

U saopštenju Komesarijata se navodi da su pripadnici hrvatske granične policije najpre naterali maloletnika da uđe u baru, a onda su ga mučili elektrošokovima od kojih je izgubio svest.

Hrvatsko ministarstvo policije tvrdi da nije upoznato sa ovim slučajem i smatraju, kažu, da je ovo "još jedna u nizu neutemeljenih i činjenično nepotkrepljenih optužbi na račun hrvatske policije zbog njene ustrajnosti i odlučnosti u zaštiti državne granice i spoljne granice Evropske unije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво