Prikupljaju se potpisi za izgradnju javnog toaleta u Zrenjaninu 1Foto: Zelena stranka (Arhiva)

Gradski odbor Zelene stranke u Zrenjaninu je tokom prošle nedelje prikupljao potpise građana za podnošenje peticije Gradskoj upravi grada Zrenjanina za izgradnju javnog toaleta, navodi se u njihovom saopštenju.

Dani piva”, manifestacija koja obraduje mnoge Zrenjanince, održana je prošle nedelje. Nažalost, tokom ove manifestacije u užem centru grada pojavi se mnogo „divljih” toaleta.

Baš to je, kako je istaknuto, bio povod da sa građanima razgovaraju na temu javnog toaleta, a veliki broj sugrađana je potpisao ovu inicijativu.

„Dostupnost javnih toaleta, pogotovo u gradskoj sredini, bitan je faktor održavanja zdravlja, ali i dostojanstva ljudi. U interesu naših sugrađana, turista i posetilaca, kao i očuvanja estetskog izgleda Zrenjanina, ovaj problem je potrebno razmotriti, kako sa aspekta ličnog i javnog zdravlja, tako i sa aspekta zaštite životne sredine, rasta ugleda i turističkog potencijala grada“, piše u saopštenju ove stranke.

Danas, 02. septembra 2019., predali su Gradskoj upravi inicijativu za izgradnju javnog toaleta i zatražili da im odgovore da li postoji ideja, odnosno spremnost da se ovaj problem reši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari