Đoković: Zvižduci me ne dotiču

Đ.MATIĆ

02. 09. 2019. u 08:31

Poštujem druge, nadam se da drugi mogu da poštuju mene i moju odluku. U pitanju je levo rame, zbog toga sam predao. Bol traje već nedeljama. Nekada osećam više, nekada manje – rekao je Novak

Ђоковић: Звиждуци ме не дотичу

Novak Đoković foto: AP

AMERIKA će dobiti novog teniskog vladara. Dosadašnji, šampion iz 2011, 2015. i 2018, Novak Đoković, sišao je sa trona, na šta su ga prinudili odlični Stan Vavrinka, ali i bol u ramenu leve ruke, koji je trpeo do kraja trećeg gema trećeg seta, a onda kod 4:6, 5:7, 1:2 za Švajcarca, pružio ruku velikom rivalu i prijatelju.

To se nije svidelo dobrom delu publike na stadionu "Ertur Eš" koja je, pokazujući odsustvo bilo kakve sportske kulture, zvižducima ispratila izlazak velikog šampiona sa terena, na šta je on, uz osmeh, sarkastično odgovorio podignutim palcem.

- Ne vređa me ako me neko pogrešno tretira. Stvarno ne obraćam pažnju na to. Volim da poštujem druge, nadam se da drugi mogu da poštuju mene i moju odluku. Žao mi je publike koja je došla da odgleda ceo meč, ali nije bilo suđeno. Mnogi ne znaju šta se dešavalo, pa ne mogu da ih krivim. Tako je kako je - smireno je Đoković rekao posle meča u kojem je (trenutno) zaustavljen njegov hod po zvezdama, koji je poslednjih dana više ličio na hod po mukama.

ŽELIM ŠTO VIŠE GREND SLEMOVA BOLAN ishod u četvrtom kolu Ju-Es opena, nije dozvolio Novaku da smanji njegov zaostatak za Nadalom i Federerom u večitoj trci za najuspešnijeg tenisera na grend slem turnirima. - Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše grend slem turnira, ali sam svestan da je to izuzetno dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sad je bitno da sačuvam telo i probam da se fokusiram samo da najveće turnire.

Ne zbog publike, na čiji gard postavljen odavno prema njemu je uveliko navikao, već zbog bola u ramenu, koji je, uspešno prikrivao u javnosti. Trudio se da se igrači ne primete, "čistio" je protivnike u prva tri kola, čak i ako je tada imao problema, uvek umirujući svoje navijače da nije toliko veliki, da će ga brzo prevazići. Sada nije mogao.

- Posle samo nekoliko gemova sam osetio da ne ide na dobro, razmišljao sam da predam meč posle drugog seta, pokušao još nekoliko gemova i, nažalost, na kraju sam, ipak, morao.

Otkrio je Novak da se problem sa ramenom nije pojavio na Ju-Es openu, već da je s njim stigao u Njujork.

- Kako su mi rekli, mesecima se vuče, a sada se samo pogoršala situacija određenim, naglim pokretima koji su izazvali traumu u delu ramena. Znam da ljudi žele da znaju, ali stvarno ne volim da pričam o povredama, pogotovo ne kada gubim, jer se skreće pažnja sa protivnika i onoga što je uradio. Stan je zasluženo pobedio - džentlmenski je odgovorio Novak.

Zbog povrede će, očigledno, morati da revidira plan rada u narednim nedeljama.

- Opet slede magnetna rezonanca i ultrazvuk kako bi se uspostavila tačna dijagnoza i videlo šta i kako u narednom periodu. Dugoročno, niko ne može da garantuje koliko će da traje period oporavka, kao što nisu mogli da garantuju da se neće potpuno pogoršati, ali rekli su da su mali izgledi. Mada je u sportu sve moguće, napravio sam nekoliko oštrih i naglih pokreta koji su izazvali bolove, što mi se nije svidelo. Verujem i nadam se da će sve biti u redu. Ispred je nekoliko nedelja bez reketa, da vidimo kako će rame da reaguje, da se smiri ta upala. Dobro u lošem je to što nije u pitanju dominantna ruka, pa će se možda ubrzati proces oporavka.

Očekuje Novak, ipak, da neće morati da menja raspored turnira na kojima će se pojavljivati.

- Sledeće dve, dve i po nedelje su ključne. Nažalost, dobio sam nedelju viška, jer sam ovde ispao ranije, što će, pak, poslužiti za oporavak. Nadam se da će biti dovoljno vremena da se oporavim i da igram u Tokiju. Plan je da u Srbiji treniram i spremam se za taj turnir.

OD PONEDELjKA 9.865 BODOVA

NOVAK će, zbog eliminacije u četvrtoj rundi, Njujork napustiti sa 1.920 poena manje nego kada je stigao, odnosno od sledećeg ponedeljka imaće ukupno 9.865 poena i, bez obzira na to koliko Nadal i Federer daleko doguraju na Ju-Es openu, ostaće na prvom mstu.

Međutim, razlika će biti znatno smanjena, pogotovo ako Nadal osvoji trofej (9.225). Ako se, pak, desi da Federer podigne pehar, podići će se i na drugo mesto ATP liste (8.770), ali će i odmaći Novaku i Rafi po broju grend slem uspeha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Р.Српска

02.09.2019. 10:52

Добро је рекао Свети Владика Николај Срби су Свети народ и због тога нас скоро сви мрзе....Држи се Ноле највећи амбасадоре Српског спорта брз опоравак!

Sinisa Nikolic

02.09.2019. 11:53

Samo napred Nole ima vise nas koji te cenimo i postujemo nego ovih koji te nevole samo sto si iz Srbije.

Videli smo

02.09.2019. 13:24

kakvi su kad si pobedio u Londonu. Videli smo kakvi su kad si izgubio u Njujorku. Ali smo srećni kad tebe vidimo, jer takvog čoveka treba imati u svom narodu!

stevan

02.09.2019. 15:47

u ocima postenih srba uvek ces biti broj 1 ko tebe ne ceni on je pravi idiot. nikoga ne mrzis pomazes sirotinju. svi mozemo od tebe da se ucimo da budemo pravedni.