Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"NE VIDIM SE U OVOM DRUŠTVU" Najavljuje je Dragan Mektić odlazak iz SDS

"NE VIDIM SE U OVOM DRUŠTVU" Najavljuje je Dragan Mektić odlazak iz SDS

Visoki funkcioner SDS Dragan Mektić javno je izrazio nezadovoljstvo sastavom novog Glavnog odbora stranke i jučerašnjim izborom članova SDS.

Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

-Da budem iskren, mislio sam da će biti novih, mlađih ljudi. Ovde još fali Cicko Bjelica i poklopilo bi se staro “Dodikovo” Predsedništvo. Banjaluke nigde. Ne vidim se u ovom društvu – napisao je Mektić na Tviteru, nekoliko časova nakon što je objavljeno ko će biti najbliži saradnici novog predsednika SDS Mirka Šarovića.

Mektić je aktuelni ministar bezbednosti u tehničkom mandatu Saveta ministara BiH i istovremeno poslanik u Klubu SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Na prošlim opštim izborima osvojio je 26.424 glasa, više i od Mirka Šarovića, piše Srpskainfo.

Nakon rečenice “ne vidim se u ovom društvu” dobile su na snazi spekulacije da je Mektić na izlaznim vratima iz SDS. Obistine li se takve prognoze, to bi značilo da se turbulencije i odlasci iz SDS nastavljaju i nakon izbora Šarovića za naslednika Vukote Govedarice.

Kao Mektićeve nove stranačke adrese u političkim kuloarima pominju se neke stranke tzv. “građanske orjentacije” sa sedištem u Federaciji BiH.