"Ovo je tragedija, mora da bude zaustavljena"

Specijalni izaslanik UN za Jemen osudio je vazdušne udare koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na zatvorski kompleks kojim upravljaju pobunjeni Huti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.09.2019.

07:37

Ilustracija: Getty images/ Spencer Platt / Staff

U njima je, prema poslednjim podacima, ubijeno 100 ljudi.

"Današnji događaj je tragedija. Ljudske žrtve ovog rata su nepodnošljive. Moramo to da zaustavimo. Građani Jemena zaslužuju mirnu budućnost", naveo je u saopštenju izaslanik Martin Grifits.

Grifits je istakao da "odgovornost mora da prevlada" i pozvao na istragu ovog napada, preneo je sinoć AP. Međunarodni komitet Crvenog krsta objavio je da je u vazdušnim udarima poginulo najmanje 100 ljudi.

Šef delegacije MKCK u Jemenu Franc Ročenštajn izjavio je Rojtersu da spasioci i dalje izvlače tela žrtava iz ruševina zatvora u Damaru. Pobunjenici su saopštili da je bilo više od 50 povređenih, a da su poginuli provladini borci. Iz koalicije navode da im je meta bilo skladište dronova i raketa. Građanski rat u Jemenu traje od 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: