Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Mnogi gledaju u ovo stvorenje i pitaju se da li je LAV, VUK ILI ČOVEK (FOTO)

Mnogi gledaju u ovo stvorenje i pitaju se da li je LAV, VUK ILI ČOVEK (FOTO)

Trogodišnji mačak Vivo iz Kine, stekao je na hiljade obožavatelja na društvenim mrežama, pošto je opisan kao mačak koji je delom vuk, delom lav, delom – čovek.

Mačak Vivo Foto: mco_vivo / screenshot
Mačak Vivo

Trogodišnji mačak pripada rasi Mejn Kun, jednoj od najvećih rasa mačaka, koja je nastala na severnoameričkom kontinentu i simbol je američke države Mejn.

U toj državi, ove mačke su posebno poštovane jer su vrlo prilagodljive i poseduju sposobnost da prežive i najoštrije zime. Mogu dostići težinu do 8,2 kilograma, i dužinu tela do 120 centimetara.

Kada je reč o Vivu, na osnovu fotografija koje su već stekle ogromnu popularnost, stiče se utisak da je „delom lav“ zbog bujne grive, „delom vuk“, zbog specifičnog pogleda i sive boje krzna, a delom čovek – verovatno zato što njegovo lice u kombinaciji sa prodornim pogledom podseća na ljudsko.

Pratioci ga opisuju kao pripadnika "plave krvi", zbog njegovog veličanstvenog i elegantnog izgleda, u kombinaciji sa dugom grivom.

- Ako bi postojala kraljevska dinastija među domaćim mačkama, Vivo bi bio njihov kralj - napisao je jedan korisnik Redita.