01. septembar  2019. 23.49  | Izvor: RTV (Slobodan Stanković)

Defile i maskenbal za završetak Pećinačkog kulturnog leta

PEĆINCI -

U završnici ovogodišnjeg petog po redu Pećinačkog kulturnog leta, poslednjeg avgustovskog dana na šetalištu u Pećincima održan je defile i maskenbal za najmlađe, kada su se predškolci iz Predškolske ustanove "Vlada Obradović Kameni" predstavili publici maštovitim maskama napravljenim za ovu priliku. Posle šetnje pod maskama, na letnjoj pozornici Kulturnog centra dodeljene su nagrade za najbolje maske, a potom je održan i koncert dečje muzike.

Pećinačko kulturno leto ove godine otvoreno je Ulicom dobrih vibracija 27. jula, a zatvoreno nešto više od mesec dana kasnije, 31. avgusta, na najlepši i najveseliji način - sa decom koja su dala poseban pečat ovogodišnjoj najvećoj letnjoj manifestaciji u pećinačkoj opštini.

pecinacko, kulturno, leto

Pozdravljajući publiku koja je uživala u nesvakidašnjem prizoru vesele, razigrane i raspevane dece pod maskama omiljenih junaka iz filmova, bajki i crtaća, direktor KC-a Jovan Devrnja je između ostalog rekao:

"Pećinačko kulturno leto privodimo kraju programom za decu, što nikako nije slučajno jer deca su bila naši najdragoceniji saradnici, publika i učesnici. Bez njih ova manifestacija ne bi bila toliko uspešna. Zato sam srećan što smo večeras pripremili program za najmlađe. Tokom Kulturnog leta, koje večeras zatvaramo, organizovano je ukupno 23 događaja, u 9 naselja, sa preko 800 izvođača i oko 2.500 posetilaca. Zahvaljujemo se pre svega opštini Pećinci, a zatim predškolskoj ustanovi, školama, mesnim zajednicama, crkvi i svima koji su doprineli da ovogodišnje Pećinačko kulturno leto bude najuspešnije do sada", rekao je Devrnja.

Sa mališanima se družio i zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji nije krio zadovoljstvo što je ovogodišnje Pećinačko kulturno leto najuspešnije do sada.

"Pet godina za redom opština Pećinci finansijski podržava Pećinačko kulturno leto. Direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja sa saradnicima je ove godine osmislio i organizovao niz manifestacija u koje su prvi put u tolikoj meri bila uključena i deca. Kulturna događanja su bila organizovana u 9 naselja, jer je nama kao lokalnoj samoupravi cilj da kulturne sadržaje učinimo dostupnim svim građanima. Ovo Kulturno leto je bilo najuspešnije i po odzivu građana, što nas dodatno motiviše da sledeće godine kulturne sadržaje proširimo i na ostala mesta u opštini, kako bi u svakom mestu bila održana po neka predstava, koncert ili neki drugi kulturni program, ove godine se obeležava i 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a Kulturni centar je taj veliki jubilej uklopio u manifestaciju na najbolji mogući način, što je Pećinačkom kulturnom letu dalo i duhovnu dimenziju i tako ga učinilo znatno bogatijim", rekao je Vojkić.

U znak zahvalnosti za saradnju, Jovan Devrnja je Predškolskoj ustanovi uručio na poklon paket didaktičkog materijala. U ime ustanove, poklon je primila direktorka Anita Volčevski, koja je obećala isto toliko dobru, ali još raznovrsniju saradnju za naredno Pećinačko kulturno leto.

Posle defilea, uz pomoć Bum animatora iz Sremske Mitrovice, najmlađi su predstavili svoje maske, a roditelji, drugari, bake i deke, komšije i ostali u publici su aplauzima ocenjivali koje su maske najbolje.

Na kraju je "presudio" direktor KC-a Jovan Devrnja koji je svu decu proglasio pobednicima, i sve maske – najboljima.

Mališani su za svoje kreacije nagrađeni didaktičkim materijalom, a po uručenju nagrada usledila je velika žurka i jednosatni koncert dečije muzike na kojem je nastupio pevač i kompozitor Branimir Rosić, autor emisije "Hajde sa mnom u obdanište" koja se emituje na Radio - televiziji Vojvodine. Organizator je za decu obezbedio osvežavajuće napitke i slavljeničku tortu.

Srodne vesti