Naši basketaši ponovo prvaci Evrope

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.09.19. | 00:04

U finalu savladana Francuska

Muška seniorska 3x3 reprezentacija Srbije pobednik je ovogodišnjeg FIBA Evropskog prvenstva održanog u mađarskom Debrecinu. Na ovaj način Srbija je odbranila titulu prvaka Evrope osvojenu prošle godine u Bukureštu. Posle izvanrednih partija u grupi, reprezentacija Srbije koja je nastupala u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Dejan Mijatović, s pobedama je nastavila i u eliminacionom delu takmičenja.

Polufinalni meč bio je najteži za našu reprezentaciju na celom prvenstvu. U veoma izjednačenoj borbi protiv reprezentacije Litvanije, gde su nijanse odlučivale pobednika, Srbija je slavila rezultatom 20:19, a junak pobede je bio Majstorović koji je na samo nekoliko sekundi pre kraja meča pri rezultatu 18:18 pogodio oba slobodna bacanja.

Izabrane vesti

U finalnoj utakmici Srbija je za rivala imala reprezentaciju Francuske, koja nikada do sada nije uspela da savlada našu selekciju na zvaničnim takmičenjima. Tako je bilo i ovoga puta, Srbija je slavila rezultatom 21:18. Prva polovina utakmice protekla je u dominaciji reprezentacije Srbije, ali je Francuska u drugom delu uspela da uhvati priključak i vrati se u meč. Iskusni reprezentativci Srbije u finišu su pokazali kvalitet i slavili osvajanje nove evropske
titule prvaka.

Treba naglasiti da je Dejan Majstorović proglašen najkorisnijim igračem turnira (MVP), a pored toga on je i član najbolje „trojke“ turnira, uz Litvanca Marijusa Uzupisa i Francuza Lukasa Dusolijea.

Foto: kss.rs


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara