Možda je majstorija, možda je sreća, ali je gol za pobedu Atletika u 90. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.19. | 21:07

Eibar bio na pragu iznenađenja

Atletiko Madrid je opet morao da se pomuči, ali je opet osvojio tri boda. Posle dva puta po 1:0 u prva dva kola, večeras je Eibar bio na pragu iznenađenja na Vandi, ali je Tomas Parti u 90. minutu doneo tri boda četi Čola Simeonea. Gosti su posle 20 minuta igre imali vođstvo od 2:0, ali je Atletiko preokrenuo i zasluženo osvojio ceo plen. Žoao Feliks je postigao prvenac u Primeri, novajlija Renan Lodi je ostavio sjajan utisak, rezervista Vitolo imao neke fenomenalne poteze, a Atletiko je posle tri kola jedini tim sa maksimalnim učinkom u španskom šampionatu. 

Počelo je šansom za Feliksa, ali je Dmitrović u poslednjem momentu uspeo da reaguje i spreči gol. Dva minuta kasnije se mreža zatresla na drugom kraju terena. Pedro Leon je proigrao Oreljanu na desnom krilu, a ovaj idealno pronašao na petercu Čarlsa koji je glavom pogodio za 0:1.

Izabrane vesti

Feliks i Kosta su nastavili da muče goste, ali se mreža opet zatresla iza Oblaka. U 19. munutu je bilo šokantnih 0:2! Arbila je šutirao sa distance, lopta zakačila nekog, promenila smer i završila u golu.

Ali Atletiko nije paničio i samo je još više dodao gas. Prvi gol je stigao na vreme… Dijego Kosta je u 27. minutu uspeo nekako da probije i asistira na drugu stativu gde je bio Žoao Feliks. Portugalac je lako došao do prvenca u Primeri. Po igri je izgledalo da Eibar neće uspeti da izdrži.

I drugi gol je Ateltiko dao u dobrom momentu. Na početku drugog poluvremena je Lodi gurnuo sjajno za rezervistu Vitola koji je šmekerskom spoljnom prevario Dmitroviča i pogodio suprotan ugao.

Tada je bilo još jasnije da Eibar neže izdržati do kraja. Simeone je uveo tinejdžera Rikelmea i džokera Tomasa Partija. I pogodio! Kako mu je Vitolo doneo prvi gol, tako su mu i druge dve izmene donele preokret. Mladi Rikelme je imao odličan pokušaj i umalo pogodio desetak minuta pre kraja. Potom je Vitolo majstorskom petom lansirao Dijega Kostu koji je zatresao mrežu, ali je bio u malom ofsajdu.

I onda 90. minut!

Tomas Parti je izveo nešto to će neki smatrati majstorijom, a neki samo pukom sećom. Kako god, doneo je pobedu. Dmitrović je bio nemoćan. Pogledajte gol Partija pa procenite šta je hteo.

PRIMERA  - 3. KOLO

Petak
Sevilja - Selta 1:1 (0:0)
/Vaskez 81 - D. Suarez 84/

Atletik Bilbao - Sosijedad 2:0 (2:0)
/Vilijams 11, Garsija 28/

Subota
Osasuna – Barselona  2:2 (1:0)
/Tores 7, 81p – Fati 51, Artur 64/

Hetafe - Alaves 1:1 (1:1)
/Molina 24 - Žozezlu 31/

Levante - Valjadolid 2:0 (0:0)
/Leon 83, Morales 90/

Betis – Leganes  2:1 (0:0)
/Loren 54, Fekir 61 – Brejtvajt 50/

Nedelja
Valensija - Majorka 2:0 (1:0)
/Pareho 43. penal, 57. penal/

Atletiko Madrid - Eibar 3:2 (1:2)
/Feliks 27, Vitolo 52, Parti 90 - Čarls 7, Arbilja 19/

Espanjol - Granada 0:3 (0:1)
/Puertas 13, Fernandez 68, Azez 74/

Viljareal - Real Madrid

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara