Najnovije vesti
Vesti Politika
Vučić: Napad na srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici pokazao koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru

Vučić: Napad na srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici pokazao koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je napad na maloletnog mladića srpske nacionalnosti u severnom delu Kosovske Mitrovice pokazao koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru i istakao da postoji fascinacija Albanaca severom KiM.

Aleksandar Vučić Foto: screenshot
Aleksandar Vučić

"To su loše stvari i loše vesti, borili smo se protiv toga sve vreme, zato sam govorio koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru, jer je želja Albanaca sever Kosova i Ulica kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je ocenio da postoji fascinacija severnom Mitrovicom od strane Albanaca.

"To je devet kvadratnih kilometara, kao da je devet miliona kilometara, čitava borba im je stala u borbu za severnu MItrovicu, Zvečan", rekao je Vučić.

Pročitajte još

On je istakao da je srpski narod tvrd i snažan, iako je teško opstati i u Gračanici, kosovskom Pomoravlju, Metohiji...

Govoreći o napadu, Vučić je rekao da saznaje, što će se, kako navodi, videti i na snimcima, da je dečak namamljen od strane veće grupe Albanaca, ali je istakao da će se sačekati rezultati istrage.

Vučić je rekao da je ranije večeras razgovarao sa direktorom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milanom Ivanovićem, koji mu je preneo da je dečak Danilo Bojković operisan i da su lekari optimistični i očekuju oporavak.

On je, kako je rekao Vučić, imao ubod u slabinu, pogođena su mu i rebra i arterija, a operacija je bila komlikovana.

"Lekari su optimistični i očekuju oporavak", rekao je Vučić.

Palmer će sprovoditi politiku SAD snažno i brutalno

Predsednik Srbije rekao je da će Metju Palmer, imenovan za specijalnog izaslanika SAD za Balkan, sprovoditi politku SAD - snažno, ponekad čak i brutalno i da su priče da će nama biti naklonjeniji, jer je "srpski zet" smešne.

Na pitanje da li se može očekivati da zahvaljujući njegovom angažmanu incidenti, kao večerašnji, kada su u Kosovskoj Mitrovici Albanci napali srpskog dečaka, budu ređi, Vučić kaže:

"Palmer je odgovoran, ozbiljan i marljiv čovek. Smešno mi je to kada kažu da je srpski zet, pa će nama biti naklonjeniji, smešno i budalasto. On će sprovoditi politiku SAD snažno, ponekad i brutalno i nama ne predstoje nikakvi laki zadaci. A da li je sposoban i da li je odgovoran - svakako da jeste."

Dodao je da ne očekuje lako vreme za Srbiju.

Kako kaže, Albanci se u svojoj borbi za glasove, kao i drugi na prostorima bivše Jugoslavije, upinju da dokažu antisrpski pristup i anti-Beograd stav.

"To im je jedina politika koju imaju, i u takvoj atmosferi ovakvi incidenti su više nego mogući", rekao je on.