KRAJ: Srbija - Rumunija 25:20, 25:17, 25:23

Novosti online

01. 09. 2019. u 15:35

Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije pobedila je danas selekciju Rumunije sa 3:0 (25:20, 25:17, 25:23) u osmini finala Evropskog prvenstva

КРАЈ: Србија - Румунија 25:20, 25:17, 25:23

Foto: CEV

Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije pobedila je danas selekciju Rumunije sa 3:0 (25:20, 25:17, 25:23) u osmini finala Evropskog prvenstva.

Aktuelne evropske i svetske šampionske opravdale su ulogu favorita lako su izborile plsaman u četvrfinale.

Najefiksnija u timu Srbije bila je Ana Bjelica sa 12 poena, dok je Mina Popović zabeležila jedan manje.

Izabranice Zorana Terzića u četvfinalu igraće protiv boljeg iz duela Azerbejdžan - Bugarska.

PRVI SET

Loš početak meča za srpske odbojkašice. Rumunke bolje otvaraju prvi set. Odbojkašice Srbije su osvojile prvi poen na meču, ali je Stefana Veljković potom pogodila mrežu na servisu i prepustila poen Rumuniji. Posle greške Rumunki Srbija je došla do drugog poena na meču - 2:4. Za sada je Srbija stidljivije počela i Rumunija to dobro iskoristila da preuzme početnu inicijativu i ranu prednost- 4:7.

Srpkinje ne uspevaju da nametnu svoj ritam i da budu prepoznatljive. Rumunke su odlične u odbrani, dobro serviraju i zasluženo vode - 8:11. Dobrom igrom u polju naše odbojkašice su obezbedile par kontri i vezale nekoliko poena. Ipak, usledila je nova serija Rumunije (2:0), pa je Terziž zatražio tajm-aut - 13:15.

Srbija je stigla na 15:15, a onda su u naredna dva poena Mihajlovićeva i Veljkovićeva čiste zicere ispucale nekoliko metara u aut - 15:17. Blok Srbije, predvođen Veljkovićevom, dominira u ovim trenucima. Srbija preokreće rezultat u prvom setu, tajm-aut Rumunki - 19:18. Odlična je Mihajlovićeva, koja vezuje dva poena i odvodi Srbiju na +2, a do 22:20 Srpkinje dolaze posle greške protivnica, a onda uzimaju još tri poena i završavaju prvi set - 25:20.

DRUGI SET

Ista postava koja je završila prvi set počela je i drugi, bez Tijane Bošković. Dobar početak Srbije - 4:1. Srbija mora bolje u odbrani. Utisak je da ako naše ne zaustave napad protivnica blokom, da do poena sigurno neće doći. Odlično igramo u napadu, Blagojevićeva i Popovićeva su, uz Mihajlovićevu, veoma sigurne, ali je odbrana u polju ispod nivoa - 9:5.

Bjelica ne prolazi, a odbrane i dalje nema. Srbija pravi seriju 6:1, ali onda Rumunke vezuju dva poena u nizu. Posle dobrog smeča usledila je loša realizacija naših. To je u narednom poenu ispravila Popovićeva snažnim smečom - 18:12. Rumunke ne igraju loše u ovim momentima, ali Srbija je preveliki zalogaj za njih - 21:14.

Miran kraj seta, Srbija na korak od pobede. Igralo se poen za poen u završnici, a Srbija nije "zatezala". Smečom Mine Popović, njenim desetim poenom, Srbija je završila i drugi set - 25:17.

TREĆI SET

Rumunke dolaze do blage prednosti na startu, pre svega dobrim blokovima. Srbija dosta greši - 2:4. Srbija blago podiže nivo igre, dobre u bloku su Popović i Bjelica - 5:5. Bolje izgledaju Rumunke protiv rezervistkinja Srbije. Novim asom dolaze do dva poena viška - 8:10.

Rumunija je održavala +2, došla čak i do +4, ali je serijom Srbija uspela da se vrati. Maja je pogodila as, a onda u kontri Mina sjajno plasirala loptu u nebranjeni deo terena - 13:13. Ponovo loša igra Srbije, pre svega u polju i kod servisa. Bolje je zaigrala druga postava Srbije, ali su pale i Rumunke koje kao da nisu verovale da dobru igru mogu da pretvore u osvojen set - 21:19.

Katastrofalan prijem Srbije vratio Rumunke u set - 22:22. Posle dosta igre odličan poen Popović, a onda i Bjelica za dve meč lopte. Srpkinje prvu ne koriste, ali drugu da posle servis greške Rumunije - 25:23



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije