Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
KONSTITUISAN GLAVNI ODBOR SDS Šarović: Potpredsednici mogu biti SVI OSIM MENE

KONSTITUISAN GLAVNI ODBOR SDS Šarović: Potpredsednici mogu biti SVI OSIM MENE

Završena je Konstitutivna sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke na kojoj je delimično izabrano rukovodstvo ove stranke.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Mirko Šarović Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Mirko Šarović

U Predsedništvo stranke izabrani su tajnim glasanjem, na predlog predsednika SDS Mirka Šarovića, Mladen Bosić, Vukota Govedarica, Nedeljko Glamočak, Rado Savić, Mićo Mićić ,Milan Miličević i Nemanja Vasić.

Za predsednika Glavnog odbora izabran je ponovo Milan Miličević, a generalni sekretar je Zoran Latinović.

– Želim da istaknem da je ovo sjedinica bila uspešna da smo većinu odluka doneli jednoglasno. Kada se ove aktivnosti završe tada ću predložiti i svog zamenika Pred nama je mnogo posla koji treba da uradimo u narednim sedmica i mesecima. Pred nama je najvažniji politički cilj, a to su lokalni izbori – rekao je predsednik SDS Mirko Šarović, dodavši da imena nisu tajna te da su mediji to već predvideli.

Naglašava da neko od navedenih može da bude i njegov zamenik.

– Zamenik predsednika može biti i neko danas izabran, mogu biti svi osim mene, ja ne mogu, jer sam predsednik – rekao je Šarović.

Agresivna politika

– SDS je na neki način promenila vođenja politike. Može se reći da je agresivnija. Želimo da konkurenciju ostavimo iza. Bićemo vrlo konkretni. Mislim da ćemo uložiti više energije i truda i da se nećemo baviti sobom nego pitanjima koja su pred nama. Mislim da će konkurencija truditi da razmišlja šta je to u mojoj glavi i u glavama mojih prijatelja koji su ovde sa nama. Nekad ću to da saopštim, nekad to neću saopštiti ostaviću im da razmišljaju, kao što će razmišljati o onim stvarima koje će doći nakon 5. septembra – rekao je Šarović.