Lutovac: DS ne pristaje na fingirane izbore

Ukoliko bi sutra bili izbori opozicija apsolutno ne bi izašla na te izbore, izjavio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Zoran Lutovac je u Paraćinu, gde je održana sednica Predsedništva ujedinjene DS u proširenom sastavu, rekao da je, da bi se izašlo na izbore, neophodno da izbori budu stvarno izbori.

"Izbore ne čini samo dan kada se ubaci listić u kutiju, već formiranje izborne volje, izražavanje izborne volje, bez pritisaka i drugih nezakonitih radnji koje utiču na glasanje. Da bi formirali slobodnu izbornu volju potrebno je da imate pristup informacijama, da se opozicija može predstaviti građanima, da građani mogu da prime informacije", istakao je Lutovac.

Lutovac je rekao da danas građani ne mogu da dođu do relevatnih informacija šta misle druge političke opcije, osim one na vlasti.

"To je ključni problem oko kojeg moramo da raščistimo stvari, ne pristajemo na fingirane izbore", naglasio je Lutovac.

Član Predsedništva Nebojša Zelenović podsetio je da se formiranje tehničke vlade nalazi u "Sporazumu sa narodom", kao i da je rok za za promenu svih članova REM do 15. septembra.

"Ako do tada nema napretka, nema zbora, sve drugo je irelevantvno. Bojkot će se odnositi na sve nivoe izbora", zaključio je on.

O formiranju prelazne vlade do izbora, zamenik predsednika DS Saša Paunović kaže da bi to bilo najkorisnije za Srbiju, ali, kako mu se čini, to je predlog koji se ne može sprovesti.

"Dobili bi najpribližnije fer izbore, sve dugo biće teže.

Niz mera treba sprovesti da bi izbori bili fer, od slobodnih medija do poštovanja svih u izbornom postupku, ali ako neko ne pristaje na takve metode rada onda ima loše namere. Ako se ispune zahtevi opozicije za fer i poštene izbore, onda će se na izbore izaći. Tražimo fer i poštene izbore", istakao je Paunović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво