Vesti

0

VOICE: Pripadnik Noćnih vukova iz Inđije osumnjičen za zastrašivanje novinarke Verice Marinčić

Autor: JU

Izvor: Beta

VOICE: Pripadnik Noćnih vukova iz Inđije osumnjičen za zastrašivanje novinarke Verice Marinčić

Izvor: Foto: pixabay

Početkom jula, započet je postupak protiv pripadnika "Noćnih vukova" Nenada Marića iz Inđije zbog ugrožavanja bezbednosti novinarke portala Inđija kafe Verice Marinčić.

Istraživanje VOICE-a pokazalo je da je tom moto klubu opština Inđija u prošloj godini dodelila blizu million dinara putem konkursa za "aktivnosti članova udruženja", bez preciziranja o kakvim aktivnostima je reč.

Pored toga, Marić je među važnijim zvanicama na manifestacijama koje organizuje ta sremska opština, navodi VOICE.

Novinarka Verica Marinčić je 18. juna, nakon što je na portalu "Inđija kafe" objavila fotografiju bahato parkiranog automobila ispred jedne pekare u tom sremskom gradu, prvo napadnuta, a zatim praćena u ulici u kojoj živi i na radnom mestu.

Ona je policiji prijavila pretnje i pritiske, i početkom jula započet je postupak protiv Nenada Marića.

"Neposredno posle napada sam pokušala da u Opštini dođem do video-snimaka incidenta, ali se tamo nisu ni udostojili da mi odgovore a kamoli izađu u susret", kazala je Verica Marinčić za VOICE.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici‘Noćni vukovi – pododeljenje Inđija, objavljene su fotografije Nenada Marića kako pozira sa ostalim članovima moto kluba dok u ruci drži zastavu opštine Inđija.

Kao naziv fotografije napisano je "Moskva 2019. godine",a sudeći po fotografijama i objavama "Noćni vukovi" iz Inđije su ove godine prisustvovali "Bajk šou" u Sevastopolju na Krimu, na kojem se motoristima obratio Vladimir Putin, piše VOICE.

Na zvaničnoj stranici, objavljena je i fotografija Nenada Marića sa predsednikom "Noćnih vukova Srbija", Sašom Savićem, ali i sa predsednikom matičnog”ruskog kluba "Noćni vukovi" Aleksandrom Zaladastanovim Hirurgom.

Fotografija je nastala u Moskvi, na proslavi 30. rođendana tog moto kluba.

Prema pisanju medija, njemu kao i predsedniku matičnog ruskog kluba "Noćni vukovi", bio je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu prilikom najavljene turneje "Ruski Balkan".

Na sajtu ogranka iz Srbije piše da se Klub oslanja na pravoslavne korene i poštuje istoriju svoje zemlje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR