Pušten iz zatvora nakon 36 godina zbog pljačke od 50 dolara

Alvin Kenard iz Alabame, koji je bio osuđen na doživotni zatvor bez uslovne slobode jer je opljačkao pekaru za 50,75 dolara, biće pušten iz zatvora nakon više od tri decenije.
Imao je 22 godine kada je osuđen i uhapšen za pljačku prvog stepena. Danas, 36 godina kasnije, Kenard je slobodan nakon što je sudija naredio njegovo puštanje iz kazneno-popravnog zavoda Donaldson u Besemeru.
 
Kenardu je izrečena nesrazmerno oštra kazna prema starom zakonu Alabame o zločinima, takođe poznatom i kao "zakon tri prekršaja".
 
Pre incidenta u pekari, Kenard je osuđen na tri godine uslovne kazne po tri tačke optužnice za provalu drugog stepena. Četvrta presuda je bila upravo za pljačku pekare, koja je izvršena nožem i nije bilo povređenih. To je značilo da mora biti osuđen na doživotni zatvor bez uslovne kazne.
 
Kennard, koji je ranije radio u stolariji i građevinarstvu, navodno je rekao sudiji da želi da radi kao stolar.
 
"Kaže da želi da nađe posao, želi da se izdržava sam, a mi ćemo ga podržati", rekla je nećaka Patriša Džons za televiziju VBRC.
 
Kenardov advokat Karla Krauder rekla je nakon ponovnog izricanja presude da su Kenarda "preplavile emocije". Istakla je da ima "stotine" zatvorenika u sličnim situacijama koji su još uvek u zatvorima, jer nemaju advokata.
 
"Neverovatno je nepravedno što stotine ljudi u Alabami koji su osuđeni na doživotnu kaznu bez uslovne slobode za nenasilne zločine i zločine koji nisu povezani sa ubistvima", navela je Krauderova.
  • 50

    01.09.2019 10:56
    $
    Jadan covek ,ode mu zivot bestraga zbog sice.......a nasi slobodno setaju puni kao tankeri
  • Gorki

    01.09.2019 07:20
    Java
    Dugo sam taj zakon smatrao odličnim.
    Sada, kada vidim da kod nas ima bagre koja luta kroz kriminal i nikada ne čuje pravosnažnu prvu presudu, shvatam da nama nema pomoći.
    Trulo i smrdi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.