KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Nikolić: Odlučile naše kardinalne greške

Po završetku utakmice 6. kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i Metalca, u prostorijama kluba sa „Čika Dače“ održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Radničkog 1923 Dejan Nikolić i prvi strateg Metalca Aleksandar Stanković.

Milanovčani su konačno dočekali taj trenutak da prekinu seriju negativnih rezultata u susretima sa Kragujevčanima. Naoružani strpljenjem, fudbaleri Metalca vrebali su šansu da iz kontranapada ugroze gol svog rivala i uspeli su to u dva navrata, dovoljno za veliki trijumf i tri boda na svom kontu.

– Mislim da smo nešto obazrivije ušli u utakmicu, uz želju da našeg protivnika ugrozimo iz tranzicije. Uspeli smo u tome i postigli taj vodeći gol u prvom poluvremenu. Očekivali smo da će Radnički u drugom poluvremenu da krene znatno direktnije. Uveli su drugog napadača Popovića, pa se tako igra svela na njihove duge lopte i naše pokušaje tranzicije. Moram reći da je Radnički imao par izglednih šansi posle tih bočnih i direktnih lopti, ali smo i mi imali 2-3 dobre situacije iz tranzicije, u kojima smo mogli da delujemo bolje. Na kraju bih iskoristio priliku da čestitam mojim momcima na svemu što su prikazali. Drago mi je da su pojedini igrači pokazali da se na njih možemo osloniti u nekoj rotaciji, budući da je ova polusezona duga i da nas očekuje još dosta utakmica. – poručio je trener Metalca Aleksandar Stanković, uz konstataciju da je uvek lepo gostovati na „Čika Dači“, izrazivši želju da se obe ekipe dogodine nadmeću u Super ligi Srbije.

Radnički 1923 je pretrpeo i drugi poraz na domaćem terenu od početka sezone. Metalac je znalački kaznio sve defanzivne propuste u igri Kragujevčana i na kraju se pevajući vratio u Gornji Milanovac.

– Očekivali smo jednu ovakvu utakmicu, budući da nema nekih većih nepoznanica između nas i Metalca. Kao i na prethodnim utakmicama ova dva tima, odlučile su kardinalne greške, koje smo ovoga puta mi napravili i zbog kojih smo na kraju krajeva i kažnjeni. Čitavo prvo poluvreme bili smo nekako usporeni i maltene smo ušli u ritam koji je odgovarao Metalcu. Ulaskom Popovića i Vidovića u drugom poluvremenu dobili smo neku novu energiju, tako da smo protivnika pritisli u njegov šesnaesterac. Stvorili smo nekoliko dobrih situacija u kojima smo mogli bolje da odreagujemo. Posle nas je presekao taj penal, ali generalno, ja mojim igračima ne mogu da zamerim na želji, borbi i htenju. Ima još dosta da se igra, ali ne smemo više dozvoliti da ovako lako primamo golove, ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat. – izričit je Dejan Nikolić, šef struke Radničkog 1923.

M. P.

1 thought on “Nikolić: Odlučile naše kardinalne greške

  1. Problem je u tebi Nikoliću i onim koji diktiraju igračku politiku kluba. Terate svoju decu koja su ponikla u klubu, dovodite igrače lošeg kvaliteta, koji imaju prednost nad decom Radničkog koje ste zadržali u klubu. I rezultat takvog rada je vidljiv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!