Gotovo: Vučica ima balkansku navalu!

Vreme čitanja: 1min | sub. 31.08.19. | 21:59

Roma i Atletiko Madrid dogovorili pozajmicu Nikole Kalinića

Vučica ima balkasnku navalu! Roma je sačuvala Edina Džeka u svojim redovima i tako odradila jedan od najvažnijih poslova ovog leta, a sada je obezbedila i njegovu zamenu u ovoj sezoni. U pitanju je iskusni hrvatski napadač Nikola Kalinić, koji stiže u Večni grad kao pozajmljeni igrač Ateltiko Madrida. Roma će za pozajmicu platiti 2.500.000 evra, uz opciju da otkupi golgetera od Jorgandžija za 9.000.000 evra na kraju sezone.

Kalinić odavno nije u zenitu karijere, u poslednje dve sezone postigao je svega 10 golova na 65 utakmica za Milan i Atletiko Madrid, ali bi njegov kvalitet mogao da bude dragocen za Rimljane u ovoj sezoni. U Večnom gradu u isto vreme rede i na odlasku Patrika Šika, pa su pregovori sa Lajpcigom prilično intenzivni. U ovom trenutku na stolu je dvogodišnja pozajmica.

Izabrane vesti

Kalinić je ponikao u splitskom Hajduku, a prvi put se otisnuo u inostranstvo 2009. godine, kada je potpisao za Blekburn u transferu teškom 7.000.000 evra. Dve godine kasnije je otišao u Dnjepar, a 2015. potpisao je za Fiorentinu, gde je odigrao dve najbolje sezone u karijeri i postigao 33 gola. Ostaje da se vidi da li će u Romi uspeti ponovo da ožive njegovu karijeru.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara