Diavolo Mateo Garsija! Argentinac majstorstvom pocepao Vošinu hrabrost! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.08.19. | 20:32

Crveno-beli slavili na Karađorđu – 2:1

Crvena zvezda odlazi na prvu ovosezonsku reprezentativnu pauzu sa savršenim učinkom. Novi-stari učesnik Lige šampiona zadržao je stopostotan učinak u domaćem prvenstvu, pošto je u okviru sedmog kola dobio derbi protiv Vojvovine na travi Karađorđa – 2:1. Ravnopravan meč, tokom kojeg je Vojvodina imala trenutke velike inicijative, rešen je majstorstvom Matea Garsije. Argentinac je u 59. minutu volej udarcem demonstrirao majstorstvo, šmek južnoameričkih terena i lucidnost. Još jednom se videlo da će bivši član Las Palmasa biti jedan od najvažnijih članova Milojevićevog tima u ovoj sezoni...

Imaće mnogo razloga za smeh crveno-beli tokom narednih 15 dana, alinemaju Novosađani za čime da preterano žale. Pokazali su da mogu da budu  konkurentni u dvoboju sa učesnikom Lige šampiona. Trener Nenad Lalatović doživeo je prvi poraz kao šef stručnog štaba Vojvodine  na travi Karađorđa... Imali siu domaći agresiju, odličnog i brzog Đuričina, te agresivnog Ezea. Ali njihov kolektivni rad poništilo je individualna čarolija Matea Garsije. Pravi južnoamerički đavo, ili kako se tamo kaže Diavolo.

Izabrane vesti

Posle plasmana u Ligu šampiona i nekoliko mamurinh dana  trener Crvene zvezde Vladan Milojević iznenadio je javnost odlukom da Vojvodini suprotstavi sa trojicom štopera. Sa druge strane Nenad Lalatović je igrao bez prvog napadača Matića, ali su Novosađani igrali onako kako igraju timovi mladog stručnjaka protiv večitih rivala. Agresijom i pritiskom na poslednju liniju šampiona Vojvodina se na početku meča nametnula kao bolji tim.  Motivisaniji, pre svega.

Namirisao je Lalatović – mada mu za takvu misao nisu bila potrebna znanja – da su crveno-beli emotivno i fizički ispražnjeni posle svega što su preživeli u poslednjih nekoliko nedelja. Eze kap istureni napadač je stalno pritiskao Milunovića i Degeneka, dok je Đuričin brzinom mučio Žandera. Zvezdi nije odgovarao jak ritam meča, ali je na iskustvo došla do vođstva.

Mnogo prostora je dobio štoper Milunović da iznese loptu, dao je sjajan pas ka Vukanoviću koji je zavrnuo loptu do Pavkova za laganu egzekuciju.

Bilo je momenata sjajnog tempa u Novom Sadu. Vojvodina je i pre Zvezdinog vođstva jurišla hrabro napred, bila življi tim u veznom redu. Ton igri Lalatovićevog tima davao je Nikola Drinčić. Upravo je bivši kapiten Partizana uhvatio kompletnu postavu Crvene zvezde na krivoj nozi. Brzo je izveo prekid, pronašao Aranđela Stojkovića koji je pored Dušana Jovančića zatresao mrežu.

Pucalo je u tim trenucima ispred oba gola. Morao je Borjan da kroti udarce supersoničnog Đuričina, na drugoj strani javio se Garsija udarcem sa 16 metara...

Rezultat je po završetku prvog poluvremena je verno oslikao dešavanja na terenu. Jeste Vojvodina delovala nekako stamenije, ali je drugi put pala posle majstorskog pogotka Matea Garsije. Argentina je u 59. minutu možda i postigao gol dosadašnjeg dela sezone. Posle kornera lopta mu se odbila na levu nogu, a on je ne čekajući ni sekund uhvatio volej udarcem spoljnom delom kopačke i hiruški preciznom parabolom ostavio bez mogućnosti Rockova da interveniše.

Vojvodina je ostala bez snage da zada novi udarac. Bilo je vruće pred golom Borjana posle nekoliko centaršuteva Drinčića i Aranđela Stojkovića.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 1:2

/Stojković 36 - Pavkov 26, Garsija 59/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 7000

Sudija: Jovan Šegrt

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov - Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak - Drinčić, Đurišić - Gemović (od 60. Nikolić), Bojić, Đuričin (od 70. Zuklić) - Eze (od 80. Kokir).

CRVENA ZVEZDA (3-4-3): Borjan - Degenek, Milunović, Pankov - Gobeljić, Kanjas (od 90. Krstović), Jovančić, Žander - Garsija (od 67. Vulić), Vukanović (od 60. Simić), Pavkov.

SRBIJA 1 - 7. KOLO

Subota
Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Stojković 27 - Pavkov 18, Garsija 59/
20.00: (2,45) Mačva (2,95) Radnik Surdulica (3,00)
20.00: (2,00) Spartak Subotica (3,25) Voždovac (3,70)

Nedelja
17.00: (1,92) Inđija (3,20) Proleter Novi Sad (4,00)
20.00: (2,60) Čukarički (3,00) Radnički Niš (2,75)
20.00: (2,05) Mladost Lučani (3,05) Javor (3,80)
20.00: (1,67) Napredak (3,45) Rad (5,20)
20.00: (1,30) Partizan (4,80) TSC Bačka Topola (9,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara