AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković rekao je danas da je predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić posle svih katastrofalnih poteza koje je njegova administracija povukla u međunarodnoj areni kada je reč o Kosovu i Metohiji, "u svom filmu rešio da igra ulogu velikog nacionalnog junaka".

- Boris Tadić danas živi, kako je i sam predvideo, u "nekom drugom filmu", ali taj film je očito fantazija ili naučna fantastika, a film u kojem je Srbija živela dok je on bio na vlasti bio je horor - ocenio je Petković povodom Tadićeve izjave o KiM.

Petković podseća Tadića da je po njegovom nalogu dijalog o Kosovu i Metohiji izmešten iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, da je doveden Euleks, da smo od Međunarodnog suda pravde na njegovo pitanje dobili odgovor kojim je potvrđena legalnost jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- Takođe, u Tadićevo vreme je uspostavljena faktička granica između Srba u Raški i Srba u Leposaviću, tako da ovde, bojim se, nemamo čak ni posla sa slučajem selektivnog pamćenja, već sa potpunom amnezijom - ukazao je Petković.

Kako je saopšteno, Tadićeve crvene linije bile su "fraza za razmetanje" pred domaćom javnošću, a u praksi je u svakoj prilici i na svakom koraku pravio ustupke u zamenu za inostranu podršku njegovom režimu, a usput je sa svojom "kleptomanskom kamarilom" uspeo i da Srbiju dovede na ivicu bankrota.

- Jedina stvar koju nam je Tadić ostavio, i kada je reč o Kosovu i Metohiji i kada je reč o ekonomiji, bila je Srbija na kolenima, međutim ni Srbija ni Srpska napredna stranka na klečanje nisu navikli i uspeli smo da napornim radom i državno-odgovornom politikom našu zemlju ponovo uspravimo - ocenio je Petković.

Prema njegovim rečima, Srbi na Kosovu i Metohiji i njihova čvrsta i gotovo jednoglasna podrška predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici jesu najrečitija potvrda uspešnosti naše politike, a "Tadić može da nastavi da se samozavarava u svom filmu, ako mu već nisu bili dovoljno otrežnjujući zvižduci njegovih nekadašnjih birača u centru Beograda".

Tadić je u izjavi koju su preneli mediji rekao da je predsedniku Aleksandru Vučiću ostavio bolje okolnosti za rešavanje kosovskog problema nego što je on nasledio, kao i da su za vreme njegovog mandata definisane crvene linije - tehnički, a ne statusni dijalog.

#Petar Petković

#SNS

'