Gavrilović: REM i vlast krše Ustav (VIDEO) 1Foto: FoNet

Bacanjem brojnih rolni toalet papira na zgradu Predsedništva završen je večeras protest Jedan od pet miliona na kojem je istaknuto da mnogi mediji služe vlastima „kao sredstvo propagande i odmazde“.

Organizator protesta je, podelivši rolne, poručio učesnicima protesta da gađanjem sedišta predsednika države Aleksandra Vučića „obrišu sve njegove laži i obmane, da obrišu Srpsku naprednu stranku“.

Naredni protest zakazan je za subotu, ali na Platou, ispred Filozofskog fakuleta, gde su prvobitno i počeli, ali su zbog radova u centru grada premešteni kod Terazijske česme.

Pre nego su ovako zasuli zgradu Predsedništva, učenisnici protesta došli su do zgrade Radio televizije Srbije gde su skandirali „RTS je SNS“ i izlepili ulaz ove medijske kuće velikim grafikonima sa istraživanjima Birodi-ja o zastupljenosti političara u njenim programima tokom izborne kampanje.

Na početku protesta, kod Terazijske česme, Direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović izjavio je da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) i vlast zajedno krše Ustav Srbije koji garantuje gradjanima da budu objektivno informisani.

„Mediji danas služe za propagandu i odmazdu i to nisu uslovi za demokratske izbore“, rekao je Gavrilović, koji je deo stručnog tima protesta.

On je rekao i da nema demokratskih izbora ako građani ne znaju ko su vlasnici medija, prenosi Beta.

Posle govora Gavrilovića okupljeni građani su sa Terazija krenuli ka rekonstruisanom i danas otvorenom Trgu republike gde im se obratio predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Bastać je rekao da je vlast danas na Trg republike, gde je bilo sukoba pripadnika vlasti i opozicije, poslala „batinaše i pajace“.

„Njih je na trg poslao Vučić i njegova kopija Vesić Goran“, rekao je Bastać, navodeći da vlast neće uspeti da ugasi protest već da će, posle promena, odgovarati za sve što je činila.

Protest je održan pod nazivom „Javni servis pripada nama, a ne tebi, Aleksandre Vučiću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari