Tadić: Vučiću sam ostavio bolje okolnosti

Mnoge greške su pravljene u prošlosti, ali niko ko je preuzimao čitav paket u vezi sa Kosovom i Metohijom od svog prethodnika nije imao bolje, već lošije okolnosti, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

"Samo sam ja Vučiću ostavio bolje okolnosti za rešavanje kosovskog problema", rekao je Tadić komentarišući politiku aktuelnog predsednika države Aleksandra Vučića.

"Mislim da je onaj paket mera koji smo mi doneli bio dobar osnov za razgovore u budućnosti, ali sve je to poništeno i ušli smo u vrlo opasnu proceduru koja podrazumeva gubljenje naših elementarnih interesa na Kosovu i Metohihiji, a to je upravo ono što Vučić negira - da će jedna strana dobiti sve, a druga izgubiti sve", ocenjuje Tadić u izjavi za FoNet.

Za vreme njegovog mandata, smatra Tadić, definisane su crvene linije - tehnički, a ne statusni dijalog, kao što su, tvrdi bivši predsednik, radili njegovi naslednici.

"Mi smo rekli iza čega nećemo ići, to je bio onaj moj razgovor sa Angelom Merkel", podseća Tadić.

On ocenjuje da je sve manje i manje prostora da se sačuva dignitet srpske strane i da se zaštite vitalni nacionalni interesi na Kosovu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво