Proradila Bajernova mašina: Nije Kutinjo problem, već tandem Perišić – Pavar (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.08.19. | 17:29

Na kraju je bilo 6:1 za Bavarace, a moglo je i više. Herta postigla dva autogola na gostovanju Šalkeu

Titrale su oči navijačima Crvene zvezde, možda i igračima ako su na putu do Novog Sada gledali uvodne scene sa Alijans Arene, gde je Bajern u okvitu trećeg kola nemačkog prvenstva dočekao Majnc. Skromni gosti držali su više od pola sata moćnu bavarsku mašinu u šahu. Nagovestili su u tim trenucima da je rival Crvene zvezde u Ligi šampiona i te kako ranjiv, ali... Na kraju rezultatski deficit iz uvodne faze meča poslužio je igračima Bajerna da pojačaju ritam. I pokažu da su ponovo moćna, šampionska mašina. Na kraju je bilo 6:1. Moglo je mnogo više.

Mnogo je Bajern bolje delovao nego na minhenskoj premijeri protiv Herte. Trener Niko Kovač odlučio se za standardnu formaciju 4-2-3-1. Iza napadača Levandovskog, po krilnim pozicijama igrali su Perišić i Koman, dok je Kutinjo bio na poziciji desetke.  Koliko je zapravo Bajern moćan i ofanzivno potentan najbolje ilustruje igra bekova, Pavara i Alabe. Ali o tome kasnije.

Izabrane vesti

Na minhenskom suncu Majnc je počeo meč vrlo hrabro. Igrao se šesti minut kada je Pier Gabrijel odličo centrirao, a Boetius pobegao Ernandezu i Zuleu i glavom pogodio mrežu Manuela Nojera. Imao je Majnc još nekoliko hrabrih izlazaka na protivničku polovinu, dok Bajernu ništa nije polazilo za rukom.

Kada je počelo da miriše na iznenađenje Bajern je počeo da melje. Imaće sigurno mnogo posla Vladan Milojević kako bi skenirao i pročitao sve ofanzivne mogućnosti Bajerna. Posebno što se vidi da Bavarci imaju još rezervi u igri, i da su sa Kutinjom mnogo dobili. Međutim, u trenersoj labartoriji Nika Kovača počeo je da se nazire opasan tandem. Govorimo o desnom beku Pavaru i Hrvatu Pavaru. Upravo je Perišić asistencijom u 36. minutu, i to vrhom kopačke, pronašao Pavara. Usledio je strašan udarac za izjednačenje.

Već posle toga bilo je jasno da Majnc neće dugo izdržati. Goste je resetovao Alaba sjajnim udarcem iz slobodnog udarca sa 25 metara. Bio je to pogodak baš u njegovom stilu.

Drugo poluvreme je bila čista demonstracija sile. Prodisale su sve linije Bajernovog tima, koji je davio rivala raznovrsnim napadima. Ipet smo na delu videli tandem Pavar-Perićić. Ovoga puta francuski bek je centrirao, a Hrvat skočio na drugoj stativi i pogodio glavom. U stilu Levandovskog.

Bajern je opasan po boku, u vazduhu i posle prekida. To je pokazao i pogodak Komana. Naravno, festival golova u drugom poluvremenu nije mogao da prođe bez učinka Roberta Levandovskog.

Herta Marka Grujića, koji je danas igrao na poziciji zadnjeg veznog, doživela je drugi uzastopni poraz. Berlinci su se smoubili na gostovanju Šalkeu (3:0). Tim iz Gelzenkirhena je morao da uđe u šesnesterac, ostalo su radili igrači Herte.

Vrlo izjednačen meč, počeo je da se rešava u 38. minutu. Tada je Kaliđuri centrirao, a loše je reagovao Štark i pgodoio sopstvenu mrežu. Herta je imala više udaraca u okvir gola rivala. Međutim, malo koga će to zanimati u Berlinu. Tragičar prvog poluvremena bio je Štark, njegovu ulogu u nastavku preuzeo je drugi štoper Rekik.

Dan autogolova u Bundesligi dopunjen je i u duelu između Frajburga i Kelna (1:1). Domaćin je poveo, pošto je u Čizhos u finišu prvog dela pogodio mrežu Jarčeva. Izjednačio je Modesto. Na kraju Jarčevi su uspeli da naprave mali podvig i pobede golom Škirija u zaostavnom vremenu. 

Leverkuzen je imao 14 šuteva ka golu Hofenhajma, ali nije uspeo da skrši otpor rivala.

NEMAČKA 1 - 3. KOLO

Petak
Menhengladbah - RB Lajpcig 1:3 (0:1)
/Ebolo 90+1 - Verner 38, 48, 90+4/

Subota
Leverkuzen - Hofenhajm 0:0

Bajern Minhen - Majnc 6:1 (2:1)
/Pavar 36, Alaba 45, Perišić 54, Koman 64, Levandovski 78, Dejvis 81 - Boetisu 6/

Frajburg - Keln 1:2 (1:0)
/Čizhos 40 ag - Modeste 52, Škiri 90/

Šalke - Herta 3:0 (1:0)
/Stark 38 ag, Rekik 48 ag, Keni 85/

Volfsburg - Padernborn 1:1 (0:1)
/Brekalo 56 - Oliver Souza 6/

 

Union Berlin - Dortmund  3:1 (1:1)
/Bulter 22, 50, Anderson 75 - Alkaser 25/

Nedelja
15.30: (1,75) Verder (3,70) Augzburg (4,70)
18.00: (1,70) Ajntraht (3,90) Fortuna Diseldorf (4,80)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara