Košarka

Memorijalni turnir "Aleksandar Saša Petrović" održan u Kotor Varošu

Memorijalni turnir "Aleksandar Saša Petrović" održan u Kotor Varošu
Foto: Srna | Memorijalni turnir "Aleksandar Saša Petrović" održan u Kotor Varošu

Prvi memorijalni košarkaški turnir "Aleksandar Saša Petrović" održan je danas u Kotor Varošu u znak sjećanja na prerano preminulog višegodišnjeg člana i predsjednika Košarkaškog kluba "Mladost", a okupio je istaknute sportske radnike iz cijele Republike Srpske.

Aleksandar Saša Petrović preminuo je u avgustu prošle godine u 47. godini. Tokom odbrambeno-otadžbinskog rata isticao se junaštvom i hrabrošću, te je sa nepune 23 godine postao najmlađi major Vojske Republike Srpske komandujući čuvenim Drugim bataljonom 22. Pješadijske brigade.

Turniru, koji je organizovan u znak sjećanja na njega, prisustvovao je i pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Jaćimović, koji je ujedno bio i kapiten jedne od ekipa koje su učestvovale.

Jaćimović je rekao Srni da je resorno ministarstvo podržalo ovaj turnir, jer je Saša "živio košarku" i bio ugledan sportski radnik.

"Rezultati njegovog rada su nas zadužili da njegov lik i djelo živi generacijama upravo preko košarkaških utakmica i susreta na kojima je proveo cijeli život. Riječ je o čovjeku koji je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske i čast mi je što sam bio dio ove manifestacije", poručio je Jaćimović.

Prethodno je dres sa brojem pet podignut pod svodove sprotske dvorane u Kotor Varošu, a povelje i plakete Sašinoj supruzi Ljerki uručili su predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević, predsjednik Područnog košarkaškog odbora Banjaluka Goran Cvikić.

Uramljeni dres u znak sjećanja na Sašin period proveden u Košarkaškom klubu "Mladost" uručio je predsjednik Kluba Slobodan Đurić.

Ljerka Petrović zahvalila je svim sadašnjim i bivšim košarkašima iz regiona i sportskim radnicima koji su učestvovali na turniru, te podsjetila da je Sašina ljubav prema ovom sportu bila ogromna.

"Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan i prepoznatljiv kao mjesto susreta košarkaških ekipa, sportskih legendi i druženja sportista", naglasila je Petrovićeva.

Prije početka memorijalnog turnira učesnici su položili cvijeće na spomen-obilježje ovom istaknutom košarkaškom radniku.

Organizator turnira je bio Košarkaški klub "Mladost", a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Kotor Varoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije