Ex -Yu

Simić: Srbi da masovno izađu na izbore

Simić: Srbi da masovno izađu na izbore
Foto: N.N. | Simić: Srbi da masovno izađu na izbore

BEOGRAD - Potpredsjednik Srpske liste Slavko Simić pozvao je Srbe na Kosovu i Metohiji da masovno izađu na vanredne parlamentarne izbore i glasaju za Srpsku listu.

Simić je istakao da je neophodno da srpski narod bude jedinstven, jer je riječ o izborima koji će odrediti budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

On je za Televiziju Prva rekao da je Srpska lista državi projekat i jedina politička snaga koja se u prethodnih nekoliko godina borila za interese svoje države i naroda na ovim prostorima. 

Četiri koalicije predale su izborne liste do ponoći, kada je istekao rok za njihove prijave za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji koji će biti održani 6. oktobra. 

Liste su predale koalicije bošnjačke nacionalne zajednice "Vakat", Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Socijaldemokratske partija Špenda Ahmetija, "NISMA" Fatmira LJimaja, Alijanse za Novo Kosovo Bedžeta Pacolija i Partije pravde Ferida Aganija, te koalicija dvije stranke srpske zajednice - Progresivna demokratska stranka Nenada Rašića i Nova partija Kosova Dragiše Mirića. 

Rok za prijave stranaka ističe 6. septembra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije