Mamurna Zvezda skida Vošu s trona

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.08.19. | 10:55

Marin ne igra zbog povrede, Rodić i Milunović na poštedi, vraća se Pavkov...

Trenuci radosti i ponosa kratko traju, kako reče Vladan Milojević... Nemaju vremena crveno-beli da se naslađuju uspehom protiv Jang Bojsa koliko bi hteli i tim plasmanom u LIgu šampiona, jer večeras ih očekuje najteži ispit od starta sezone - derbi u Novom Sadu protiv Vojvodine, lidera šampionata Srbije nakon nekompletnih šest kola

Četa Nenada Lalatovića deli prvo mesto sa TSC-om iz Bačke Topole, jedinim timom koji je Vojvodini ovog leta uspeo da uzme neki bod. A Zvezda, koliko god bila umorna, pa i "mamurna" od pređašnjih terevenki (s povodom), neće se zadovoljiti ničim manjim od pobede i zadržanim stopostotnim učinkom.  

Izabrane vesti

Dok su trajale evropske kvalifikacije Vladan Milojević je uglavnom domaću ligu igrao s kombinovanim timom. Danas možda i ne bi želeo da odmara neke od najboljih igrača, pogotovo što sledi reprezentativna pauza, ali sada je prinuđen. To se pre svega odnosi na Marka Marina, kog neće biti u protkolu iz preventivnih razloga. Nekadašnji nemački reprezentativac ušao je rovit u revanš sa Jang Bojsom (o čemu se nije govorilo da se Seoaneu ne bi otkrivale karte), onda je dobio poprilične "batine" od Švajcaraca i bilo bi rizično da gurati ga u tim. Pre svega jer svi u klubu žele da ga imaju potpuno spremnog za start takmičenja u Ligi šampiona i prvu utakmicu s Bajernom u Minhenu.

Ričmondu Boaćiju, kao što je poznato, stradala je zadnja loža u finišu poslednje utakmice, dok je Milan Rodić nakon silnih kilometara špartanja uz levu aut liniju zaslužio da odmori. Baš kao i Žander da zaigra od prvog minuta. Poštedu je zaslužio i Milunović (igraće Pankov), a kada je sam špic napada u pitanju Pavkov ima malu prednost u odnosu na Tomanea, jer je Portugalac dobio jak udarac pred kraj meča protiv Jang Bojsa, neposredno pre nego što je zaradio crveni karton. 

Na velikom ispitu biće Mirko Ivanić. Kad već nema Marina od njega se očekuje da preuzme komandnu palicu i sa pozicije koja mu najviše odgovara povede crveno-bele ka pobedi u ovom derbiju.

Vladan Milojević bio je vrlo rezervisan na konferenciji za medije. Odgovarao je kratko i šturo. Pogotovo nakon što su ga pitali da prokomentariše saopštenje Vojvodine koja se žalila na izbor sudije...
"Nisam čitao to saopštenje".

Najveća snaga Novosađana su kontranapadi i iskusni Drinčić?
"Ne samo to, ali složiću se donekle".

Koliko je Voša bolja sa Lalatovićem?
"Imaju bolje rezultate. Ne bih ništa više da dodam o njima".

Nenad Lalatović bio je mnogo pričljiviji i prilično ubeđen da će Zvezda igrati sa najjačim timom koji joj bude na raspolaganju:
"Crvena zvezda će moći da se opušta posle naše utakmice, jer će imati dvonedeljnu pauzu. Milojevića jako cenim i sa dve uzastopne titule i dva plasmana u Ligu šampiona pokazao je da je trenutno najbolji trener u Srbiji, te je sigurno da takav stručnjak neće dozvoliti svojim igračima da se opuste, već će dati sve od sebe da savladaju tim koji ove sezone još ne zna za poraz. Sigurno će želeti da pobede na ‘Karađorđu’, ali mi ćemo imati duplo veću želju da pobedimo Crvenu zvezdu”.

Lalatović ima problem što mora da sastavi tim bez prvog strelca Bojana Matića, dok je njegova zamena Nemanja Nikolić rovit. Ukoliko ne bude spreman u špic će morati Eze ili Bojić.


VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA (18.45, Arena sport)

Novi Sad. 
Stadion: Karađorđe.
Sudija: Jovan Šegrt. 

Vojvodina: Rosckov - Stojković, Veselinović, Sančanin, Devetak - Drinčić, Đurišić - Eze, Bojić, Đuričin - Nikolić. 

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Žander - Kanjas, Jovančić - Garsija, Ivanić, Vukanović - Pavkov. 


SRBIJA 1 - 7. KOLO

Subota
18.45: (7,75) Vojvodina (4,40) Crvena zvezda (1,38)
20.00: (2,45) Mačva (2,95) Radnik Surdulica (3,00)
20.00: (2,00) Spartak Subotica (3,25) Voždovac (3,70)

Nedelja
17.00: (1,92) Inđija (3,20) Proleter Novi Sad (4,00)
20.00: (2,60) Čukarički (3,00) Radnički Niš (2,75)
20.00: (2,05) Mladost Lučani (3,05) Javor (3,80)
20.00: (1,67) Napredak (3,45) Rad (5,20)
20.00: (1,30) Partizan (4,80) TSC Bačka Topola (9,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara