Rame manje boli, Đokoviću odmah lakše - Novak u osmini finala US Opena

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.19. | 08:18

Tamo ga čeka Stan Vavrinka

Kada mu rame ne pravi problem, onda - nema problema.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako se plasirao u osminu finala US Opena. Novak je posle nešto više od dva sata igre savladao domaćeg tenisera Denisa Kudlu sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

Izabrane vesti

Novak je protiv Amerikanca bio veoma siguran, nije dozvolio iznenađenje i tako je završio posao u trećoj rundi uoči koje je bilo velike zabrinutosti zbog povrede ramena. Ali, ispostavilo se da je rame danas "slušalo" i nije mučilo Đokovića.

A, kada je tako, onda se sve to prenelo i na teren pa smo gledali inspirisanog Đokovića.
"Skoro da nije bilo bola. Malo je bolelo, ali sam zaista zadovoljan stanjem ramena u ovom trenutku", rekao je Đoković posle meča i tako mnogim navijačima skinuo kamen sa srca.

Naredni meč Đoković igra protiv Stena Vavrinke u osmini finala US Opena. Biće to njihov 25. duel, Srbin ima 19 pobeda, ali poslednji njihov meč dobio je Švajcarac upravo u Njujorku i to u finalu 2016.

Što se tiče samog meča protiv Kudle, Novak je tempirao udarce i ritam igre, uspeo je tokom prvog i drugog seta da po jednom oduzme servis Amerikancu, a potom i u poslednjem setu da to učini dva puta što je bilo dovoljno za prolazak u narednu rundu takmičenja.

Đoković je na terenu delovao sigurno, nije delovalo da ima bilo kakvih problema, što može da bude dobar znak uoči druge nedelje takmičenja na terenima u Njujorku.Uglavnom, možemo da kažemo da će to biti centralna tema oko Đokovića na ovom turniru.

Ako rame bude bilo kako treba, možemo očekivati da naš teniser ide do kraja u Njujorku. Onako kako smo i navikli.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara