Detalji iz Fošana: Raduljica 6/8 sa distance, Bogdan hvata zalet, Bjelica u pogonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.19. | 18:50

Pojedinosti iz drugog dana rada Srbije u Fošanu

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Kine)

Sve je spremno za premijeru na ovogodišnjem Mundobasketu u Kini i nastup Srbije u otvarajućem susretu protiv Angole.

Izabrane vesti

Uprkos nelagodonostima koje oseća Nemanja Bjelica, otpisanim problemima Bogdana Bogdanovića i intenzivnom povratku Vladimira Lučića u takmičarski ritam, raspoloženje je i drugog dana rada u Fošanu bilo na zadovoljavajućem nivou. Baš kako treba da bi igrači odisali samopouzdanjem i energijom uoči toliko čekanog meča sa Angolom. 

U taboru Srbije su nestrpljivi, ali su danas vredno radili i hvatali zalet za sve ono što već od subote u ranim popodnevnim časovima po ovdašnjem vremenu stiže. Kapiten Miroslav Raduljica je i ranije često isticao da je tokom klupske sezone u Kini dosta radio na šutu i spuštanju na poziciju četvorke, a svoje šuterske kvalitete pokazao je u poslednjim trenucima današnjeg treninga. Naša kamera uspela je da uhvati momenat kada je Raduljica pogodio šest od osam šuteva sa distance, pre nego što se spustio do reketa kako bi svom mlađem kolegi Nikoli Milutinovu udelio savete za dalji napredak.

Bogdan Bogdanović ponovo je izdvojio vreme kako bi na kraju radio sa svojim taličnim saradnikom - Miroslavom Nikolićem. U četvrtak je šuter Sakramenta pucao trojke iz kruga na centru, a danas je vežba bila sledeća - pogodi tri u nizu i pomeraš se na sledeću poziciju. Promaši jednu i vraćaš se za mesto unazad. Bogdanović je ovu vežbu odradio bez mnogo problema i evidentno hvata ritam za šampionat. 

Dobra vest za Srbiju je da je Nemanja Bjelica današnji trening odradio bez problema, što daje uverenje da će odlični krilni centar biti spreman za preostale mečeve grupne faze, kada će biti jako važno da se uđe u pravi mod. Selektor Aleksandar Đorđević otkrio je novinarima da će Bjelica u subotu pre utakmice odraditi jak individualni trening, ali da neće biti na parketu za meč. 

Utakmica između Srbije i Angole igra se u 9.30 po srednjoevropskom vremenu. 

Foto i video: MOZZART Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara