Zelenović: Izneli smo zahteve protesta, rok za izmenu REM-a 15. septembar 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenovič izjavio je danas da su delegaciji Evropskog parlamenta objašnjeni zahtevi protesta „Jedan od pet miliona“ i zahtevi za poštene izbore i da su obavešteni da se neće ići na izbore ako ne budu ispunjeni ti zahtevi.

On je agenciji Beta rekao da je dat rok do 15. septembra da se ispuni prvi zahtev: da se izmeni sastav Regulatornog tela za elektronske medije koji ne radi pošteno.

„Mora da se promeni čitav sastav i da se preko REM-a uspostavi kvalitetan i profesionalan nezavisan nadzor kako je zakonom i predviđeno. Ako imamo pošten REM, imamo pošten RTS i Pink i svaku drugu TV sa nacionalnom frekvencijom i druge elektronske medije“, rekao je Zelenović.

Zelenović je kazao da su te zahteve izneli kako bi eventualno EU mogla da utiče na vlast u Srbiji da se ispune ti zahtevi koji postoje i u izveštaju Evrospke komisije i nez organizacija.

„Mi smo pokazali puno razumevanje da ćemo, bez obzira na sve pritiske i ucene i maltertiranja svakog dana opozicija doživlja od (Aleksandra) Vučića i njegovih poslušnika, iskoristiti i najamnji trenutak i šansu da se postigne politički konsenzus da izbori moraju biti pošteni i da ćemo insistirati na tome dokle god ima vremena za to“, rekao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari