Hronika

Predozirao se dva mjeseca nakon hapšenja zbog droge?

Predozirao se dva mjeseca nakon hapšenja zbog droge?
Foto: Ilustracija | Predozirao se dva mjeseca nakon hapšenja zbog droge?

TUZLA - Beživotno tijelo 25-godišnjeg Ammara Jusića pronađeno je u četvrtak u stanu u Tuzli, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a TK.

Na mjestu pronalaska tijela smrt je konstatovao ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli, a uviđaj su obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a TK i kantonalni tužilac.

Prema informacijama iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, tijelo je pronašla majka, sa kojom je Jusić stanovao. Na beživotnom tijelu mladića nisu uočene vidljive povrede, odnosno ne sumnja se da je smrt nastupila nasilno, ali ipak kantonalni tužilac će izdati nalog za obdukciju tijela mladića. Nezvanično, mladić se predozirao.

Inače, sredinom jula ove godine pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju droge u jednoj kući u Banjaluci te su uhapšene dvije osobe iz Tuzle. Jedna je bila Filip Cipra, a druga Jusić, koje su teretili za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Laboratorija je bila sagrađena od metalne konstrukcije u potkrovlju kuće, a pronađeni su i drugi predmeti i sredstva namijenjeni za vještački uzgoj skanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije