Bez Bjelice protiv Angole! Bogdan i Lučić izašli iz povreda...

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.19. | 13:22

Selektor Đorđević otkrio zdravstveno stanje pojedinih igrača u timu

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Fošana)

Ipak bez Nemanje Bjelice protiv Angole!

Izabrane vesti

Iako je u prvom momentu izgledalo da neće biti problema sa iskusnim košarkašem Sakramento Kingsa, selektor Aleksandar Đorđević je na konferenciji za novinare otkrio da Bjelica ipak neće moći da odgovori izazovu na otvaranju Mundobasketa. Iako je danas odradio ekipni trening bez problema. 

SRBIJA OSVAJA MUNDOBASKET - KVOTA 4,00!

Razlog – vratila mu se upala kolena koja ga je ranije mučila...
"U subotu ćemo igrati samo bez Bjelice. On će odraditi jak individualni trening u subotu pre utakmice, ali neće biti spreman za susret s Angolom. Moramo da vodimo računa o nekim stvarima, momentu u kojem se ove stvari događaju, da malo smanjimo gas. Da je završnica turnira Bjelica bi bio prvi koji bi rekao da želi da igra i da nema problema. Ovako moramo da razmišljamo unapred“, rekao je selektor na srpskom delu konferencije za medije i dodao:
"Ima problem sa cistom koja mu se javlja u predelu kolena, zato vodimo računa. Ali, rešili smo taj problem, zato nije igrao u Kini. Preventivno smo reagovali".

SRBIJA, IGRAČI - KVOTE

Utakmica između Srbije i Angole igra se u subotu od 09.30 po srednjo-evropskom vremenu.


Pogledajte i novu epizodu serije Ekipizza...

Osim Bjelice određenih problema prethodnih dana imali su Bogdan Bogdanović i Vladimir Lučić zbog povrede leđa, odnosno rupture butnog mišića.
„Svi jedva čekamo da krene. Dan pred takmičenje je uvek tako. Pričali smo o tome i u hotelu. Bogdanović je imao problema s leđima, zato je morao da odmori u poslednje dve utakmice u Kini. Lučić je danas odradio drugi trening posle udarca koji je pretrpeo protiv Litvanije, u četvrtak mu je bio prvi timski trening koji je odradio“.

Problem postoji, ali nije nešto na šta stručni štab nije navikao...
„Mi smo hteli da odigramo turnir u Kini s 14 igrača, na kraju smo imali skraćenu rotaciju na turniru u Šenjangu. Tada su pojedini igrač pokazali zavidan nivo fizičke spreme“.

Vrlo je moguće da će Bjelica biti u sastavu, ali je jasno da neće dobiti minute na parketu. Podsetimo, Bogdanović i Bjelica propustili su poslednje dve utakmice (Novi Zeland, Francuska) na turniru u Šenjangu, dok Lučić nije igrao od prvog meča protiv Litvanije...

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara