Basketaši brane zlato 1(ARHIVA) Neprikosnoveni: Basketaši Srbije naa tronu FOTO: FIBA

Muška seniorska reprezentacija Srbije u basketu 3×3 će od 30. avgusta do 1. septembra u mađarskom Debrecinu braniti titulu prvaka Evrope koju je prošle godine osvojila u Bukureštu.

Takmičenje će se održavati na Trgu Košut u Debrecinu, gde se tradicionalno već poslednjih pet godina održava jedan od turnira FIBA 3×3 Svetske Masters serije, a do ove godine i FIBA 3×3 Evropsko prvenstvo za juniore, gde su juniori Srbije prošle godine osvojili srebro.

Reprezentacija Srbije nastupiće u sastavu: Dušan Domović-Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Danilo Mijatović (koji će zameniti povređenog Stefana Stojačića), uz stručni štab koji čine: Goran Vojkić – selektor, Danilo Lukić – trener, i Mihajlo Mihajlović – fizioterapeut. Podsećamo da je tek prošle godine, po prvi put, selekciji Srbije pošlo za rukom da osvoji prvenstvo Evrope iako je do tada već pet puta bila svetski prvak.

Na FIBA 3×3 Evropskom prvenstvu učestvovaće po 12 ekipa u obe konkurencije – muškoj i ženskoj. Prvi put u poslednje četiri godine Srbija neće imati žensku reprezentaciju na ovom takmičenju. Nacionalni tim Srbije se (kao prvi „nosilac“ na prvenstvu) nalazi u grupi A uz reprezentacije Poljske (koja je bronzana sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva) i Nemačke. Srbija će „otvoriti“ prvenstvo u petak 30. avgusta utakmicom protiv Nemačke u 17.40 sati, da bi svoj drugi susret odigrala iste večeri protiv Poljske od 20.20 časova. U četvrtfinale prolaze prve dve ekipe u grupi, a potencijalni protivnici u četvrtfinalu bile bi ekipe iz grupe C u kojoj se nalaze Španija, Ukrajina i Holandija.

Sve utakmice biće u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba, ali i na „onlajn“ oficijelnom sajtu prvenstva na adresi: http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2019, kao i na „jutjub“ kanalu FIBA 3×3 na adresi: https://www.youtube.com/user/3x3planet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari