Škotski sud odbacio blokadu Džonsonovog naloga

Škotski sud odbio je u petak zahtev da privremeno blokira nalog premijera Borisa Džonosona za suspenziju britanskog parlamenta.

Izvor: B92

Petak, 30.08.2019.

12:51

Škotski sud odbacio blokadu Džonsonovog naloga
Ilustracija: Getty mžimages/ Jeff J Mitchell

Sud je saopštio da će naredne nedelje održati saslušanje na kojem će biti izneti svi argumenti, izjavila je Džoana Čeri, poslanica koja je podnela zahtev.

Čeri je dodala da odluka suda nije doneta po osnovanosti slučaja, i ukazala da je sud pokazao spremnost da sasluša sve argumente, prenosi Rojters.

Britanska vlada pozdravila je odluku škotskog suda da ne odobri privremenu obustavu Džonsonove odluke o suspenziji parlamenta.

"Nije bilo razloga da se traži privremena blokada, s obzirom da će saslušanje biti održano sledeće nedelje", navela je portparolka vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: