Crno-bela mačka: Kako god da padne, dočeka se na noge

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.08.19. | 10:03

Moći će i moraće Partizana bolje u grupi Lige Evrope

Partizan Sava Miloševića je kao mačka! Kako god da "padne", šta god da se dešava tokom meča, na kraju se uvek dočeka na noge. Dvomeč sa Moldeom je to najbolje dokazao: dva puta su Norvežani vodili protiv crno-belih, i u Beogradu i u Norveškoj, a na kraju su poraženi, izbačeni iz Evrope. Tamo gde su padali Zenit, Sevilja, Standard, Seltik, tamo Partizan nije pao! Zaljuljao se jeste, ali pao nije.

Crno-bela mačka i kada je hodala po ivici provalije, našla je put da se spase, da doskoči na noge živa i zdrava i da otvori sebi vrata fudbalskog raja. Posle godinu dana, Partizan je ponovo u grupnoj fazi Lige Evrope. To je muzika za uši koju su želeli da čuju i igrači, čelnici i navijači kluba iz Humske 1.

Izabrane vesti

Sada se lakše diše na crno-beloj strani Topčiderskog brda, mač koji je visio nad glavom celom klubu, bačen je u prašinu. I sada će biti vremena da se malo drugačiji fudbal igra u nastavku sezone. Rasterećeniji, lepršaviji, slobodniji. Ima vremena da se ispravi sve ono što nije valjalo u drugom poluvremenu meča u Norveškoj, koje je najslabije izdanje Partizana od početka sezone.

Strašan je nalet samopouzdanja dobio ovaj tim Parnog valjka. Prvi put se našao na baš ozbiljnom iskušenju, da mu je gorelo pod nogama, da mu je izmicalo tlo, odnosno Evropa. I vratio se! Jedna uigrana šematska akcija, jedan nebeski skok i gol Nemanje Miletića poništio je kao gumicom sve dotadašnje kikseve ekipe.

I kada su gubili – vratili su se. I kada su ih pritiskali – izdržali su. I kada su bili na ivici ispadanja – spasli su se. Kao mačka! Ne, ne, nije ovo priča o onih devet života, jer tu nije bilo nikakvih srećnih okolnosti. Štaviše! I u Turskoj i u Norveškoj Partizan je primio blesave golove, gde ga nije izigrao rival, već iz svojih grešaka i srećnog odbitka za protivnika.

Ta crno-bela mačka koja se uvek dočeka na noge je zasluga igrača i trenera, snaga karaktera da nema predaje do kraja, da se veruje u sebe do poslednjeg daha i da ta vera na kraju donese plod.

E, za uspeh u grupi Lige Evrope moraće malo više od žilavosti i upornosti. Moraće Partizan da zaigra dosta bolje, da nekako vrati onu igru iz meča sa Malatijom u Beogradu ili da makar drugo poluvreme duela sa Moldeom u Humskoj razvuče na 90 minuta.

Sledi prvenstvena pauza od dve nedelje, od ponedeljka. Dolazi u pravom trenutku, da deo tima, pogotovo igrači koji su kasnije došli, uhvate malo vazduha i napune pluća za redovnih 90 minuta fudbala.

Prilika je to i za stručni štab da sumira urađeno do sada, podvuče crtu i konstatuje: misija 1 – izvršena, sad u borbu za evropsko proleće! U dva poslednja nastupa u Ligi Evrope Partizan je jednom prošao grupu, jednom ga je minut delio od istog uspeha. Ne deluje Partizan danas ništa slabije nego tada, naprotiv!


Pogledajte i novu epizodu serije Ekipizza...

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara