Ne zna se sudbina skoro 4.000 Srba

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio da srpski narod Medjunarodni dan nestalih lica obeležava sa najvećom tugom i pijetetom.

Izvor: B92

Petak, 30.08.2019.

08:50

Ne zna se sudbina skoro 4.000 Srba
Tanjug/ Zoran Žestiæ

Prema njegovim rečima, do danas se ne zna sudbina još gotovo četiri hiljade Srba nestalih tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji.

"Skrećem pažnju međunarodnoj i domaćoj javnosti da je nakon sukoba na Kosovu i Metohiji nerasvetljena sudbina 1.653 ljudi, kako Srba, tako i Albanaca, i pripadnika drugih naroda", istakao je Đurić u saopštenju.

On je naveo da je utvrđivanje istine o tome šta im se dogodilo obaveza čitavog društva, srpskog i albanskog, jer bez toga stranice tragične istorije, obeležene neprijateljstvom, stradanjima i patnjama, neće moći da budu zatvorene.

"Bol porodica nestalih ne sme da bude talac nerešenih i neskladnih političkih odnosa, a iskrenije i bolje angažovanje političkih elita na rešavanju ovog problema jeste jedan od načina za izgradnju povrenja i budućih međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji koji će biti zasnovani na saradnji i prijateljstvu, a ne na mržnji i nepoverenju", naglasio je Đurić.

On je istakao da će Srbija, bez ikakve zadrške, nastaviti da čini sve kako bi se sudbina nestalih, bez obzira na nacionalnost, rasvetlila, a njihovim porodicama omogućilo da svoje bližnje ožale na dostojanstven način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: