Haos na granicama: Na Horgošu i dalje kilometarska kolona

U Srbiji će danas saobraćaj biti pojačanog intenziteta. Od jutros su duža i zadržavanja na granicama. Na Horgošu putnička vozila čekaju oko pet sati.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.08.2019.

07:16

Haos na granicama: Na Horgošu i dalje kilometarska kolona
xload/Depositphotos/Ilustracija

Toliko se čeka na izlasku iz naše zemlje, saopštio je AMSS.

Zbog velikih gužvi na graničnom prelazu Horgoš 2 radno vreme je produženo do ponoći, od danas do nedelje, 1. septembra, saopštio je MUP. Na tom prelazu čekanje je oko sat i po.

Na Gradini pri ulasku u zemlju automobili čekaju oko 50 minuta, na Preševu pri izlasku 40, a pri ulasku 15 minuta.

Teretna vozila na Horgošu na izlazu iz zemlje čekaju tri sata, a na Batrovcima četiri sata pri izlasku iz zemlje.

Iz AMSS navode da poslednji dani avgusta i vikend donose uobičajeno pojačan saobraćaj na putevima u Srbiji, a posebno na onim najfrekventnijim. Očekuje se i veliki broj vozila sa stranim registarskim oznakama, što dodatno pojačava saobraćaj i na graničnim prelazima.

Na naplatnim rampama se prolazi bez zadržavanja, ali zbog moguće veće gužve u saobraćaju iz AMSS preporučuju korišćenje elektronske naplate putarine ili da vozači pripreme tačan iznos za putarinu.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: