FINSKI ČELISTI NA UŠĆU: Apokaliptika slavi 20. rođendan sa Beograđanima
Foto: Privatna Arhiva

NOĆ MUZIKE

FINSKI ČELISTI NA UŠĆU: Apokaliptika slavi 20. rođendan sa Beograđanima

Pop kultura -

Četvorica virtuoznih čelista, Miko, Pavo, Pertu i Eika, sasvim sigurno dovešće do usijanja atmosferu zajedno sa Simfonijskim orkestrom i horom Radio-televizije Srbije na Ušću, sa maestrom Bojanom Suđićem na čelu

Noć muzike u okviru Kalud festivala večeras će uveličati finski bend Apokaliptika, koji se po četvrti put nalazi u Srbiji.

Četvorica virtuoznih čelista, Miko, Pavo, Pertu i Eika, sasvim sigurno dovešće do usijanja atmosferu zajedno sa Simfonijskim orkestrom i horom Radio-televizije Srbije na Ušću, sa maestrom Bojanom Suđićem na čelu. Organizatori očekuju na desetine hiljada posetilaca, a kapije za publiku pre koncerte biće otvorene od 19 časova.

Apokaliptika ove godine proslavlja 20 godina postojanja, te je ova turneja upravo u okviru proslave godišnjice.

- Sviraćemo neke kompozicije iz ranog perioda formiranja benda, a biće i onih novih. Naravno, klasika je neizostavna - istakao je Eika.

- Ovo nam je četvrti nastup u Srbiji. Uvek smo bili lepo dočekani od strane vaše publike i zato se radujemo svakom dolasku ovde - dodao je on.

Bend je prvi put u Srbiji nastupao na Egzitu, te su već upoznati s jednim delom publike, ali nestrpljivo iščekuju večerašnji koncert.

- Nisam siguran koju strukturu publike možemo da očekujemo, ali svakako ono čemu se nadamo jesu sjajna žurka i kvalitetna muzika - istakao je Miko.

Program pod nazivom „Plays Mettalica by Four Cellos“ ponudiće sjajne i originalne zvuke i interpretacije najvećih savremenih metal hitova. Apokaliptika je spojem hevi-metala i klasike zauzela jedinstveno mesto na svetskoj sceni, a ovaj četverac obećao je za večeras dobar provod.

Kurir.rs / N. M.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track