MLADA REPREZENTACIJA SRBIJE USKORO NA OKUPU: Grb Srbije je svetinja
Foto: Profimedia

A SAD MALO ONI

MLADA REPREZENTACIJA SRBIJE USKORO NA OKUPU: Grb Srbije je svetinja

Fudbal -

Atmosfera je, od mene pa do ekonoma, važan preduslov za stvaranje pobedničkog ambijenta, kaže novi selektor „orlića“ Nenad Neško Milovanović pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladih fudbalera

Sve je spremno za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine starosti. Novi selektor Nenad Milovanović objavio je spisak od 27 igrača pred kojima će biti zadatak da 2021. godine budu deo šampionata u Sloveniji i Mađarskoj.

Srbija kvalifikacije počinje 6. septembra duelom u Rusiji, četiri dana kasnije u Novom Sadu dočekuje Letoniju, a u grupi su još Poljska, Bugarska i Estonija. Popularni Neško ambiciozno se prihvatio novog posla i objasnio šta očekuje od svih koji imaju veze s nacionalnim timom:

- Grb, dres i država Srbija moraju biti svetinja, a atmosfera, od mene pa do ekonoma, važan je preduslov za stvaranje pobedničkog ambijenta. Razgovarao sam sa svim igračima i predstoji nam naporan rad!

Milovanović ne obraća pažnju na činjenicu da smo s Rusima bili u istoj grupi i u prethodnim kvalifikacijama, te da smo tada bili prvi:

- Nije alibi, ali moram da naglasim da su Rusi, za razliku od nas, već nekoliko puta imali okupljanje. U martu i junu su igrali utakmice i već su uigrani. Mi smo praktično prvi put zajedno i sada je posao svih nas da zadovoljimo neke kriterijume.

Popularni Neško analizirao je sve ekipe u grupi i poručio:

foto: FSS

- Rusija, Poljska i mi smo možda u egalu, tako da ne bih rekao da smo favoriti. Znamo kako lako padamo u euforiju da posle plasmana na neko veliko takmičenje odmah sebe vidimo kao prvake sveta. Zbog toga idemo polako, korak po korak, od meča do meča.

Kurir.rs / Gojko Filipović

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track