29. avgust  2019. 16.23  | Izvor: Tanjug

Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić potpisali su danas u Beogradu Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike (PKU) koji će stupiti na snagu u naredna dva dana.

"Novi kolektivni ugovor pružiće neke nove mogućnosti zaposlenima. Ovaj dokument je i pokazatelj kako zajedničkim radom sa predstavnicima sindikata, kroz ozbiljan i odgovoran pristup možemo doći do rezultata", rekao je Stefanović.

02

Ministar je naveo da su pregovori bili prilika da se razmotri sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se vidi šta je to novo što može da se učini za zaposlene, ne narušavajući budžet Republike Srbije, a istovremeno pokazujući brigu o ljudima.

"Naš zadatak u prethodnoj godini bio je da omogućimo da policajci dobiju novu opremu, vozila i uniforme", rekao je Stefanović i podsetio da su zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobili i "karticu pogodnosti" kojom mogu da ostvare određene popuste u većem broju prodavnica širom Srbije.

Lukić je kazao da je Poseban kolektivni ugovor najbolji koji su policijski službenici imali do sada.

Lukić je čestitao policajcima potpisivanje novog PKU i ukazao da su pregovori za njegovu izradu bili dugi i teški.

"Razgovori sa radnom grupom nisu išli lako sve do momenta dok se u kolektivno pregovaranje nije uključio ministar Stefanović koji je i ovom prilikom pokazao da mu je zaista stalo da policijski službenici dobiju najbolji mogući kolektivni ugovor", rekao je Lukić.