BIVŠEG MINISTRA MULJATORA PRAVDA IPAK STIŽE? DORH traži da se Kuščeviću ukine poslanički imunitet da bi odgovarao za zloupotrebe položaja i ovlašćenja
Foto: Youtube/Printscreen

BIVŠEG MINISTRA MULJATORA PRAVDA IPAK STIŽE? DORH traži da se Kuščeviću ukine poslanički imunitet da bi odgovarao za zloupotrebe položaja i ovlašćenja

Hrvatska -

U Hrvatski sabor stigao je zahtev Državnog tužilaštva (DORH) da se bivšem ministru Lovri Kuščeviću, u čiju je kuću policija upala prošle sedmice, oduzme poslanički imunitet da bi odgoarao za zločine.

Nadležna Mandatsko-imunitetska komisija ima tri radna dana da odgovori na taj zahtev, a njen šef, Žarko Tušek, kaže za portalo Index.hr da će se o tome glasati "u ponedeljak ili najkasnije utorak".

DORH traži skidanje imuniteta zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Prošle sedmice policija je upala u Kuščevićevu kuću na da bi pronašla dokaze o njegovim malverzacijama, ali on je brže-bolje aktivirao mandat u Saboru i stekao imunitet, pa nisu mogli da ga hapse.

Istraga protiv Kuščevića biže zvanično otvorena kad Sabor obavesti DORH o ukidanju mandata, a bivši ministar će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog. Ako nadležni sudija Županijskog suda to odluči, Kuščević može i u istražni zatvor.

Podsetimo, Kuščevića već mesecima proveravaju zbog teških malverzacija oko kupovine i prenamene zemljišta i nekretnina, na čemu je zgrnuo ogromno bogatstvo. Nije radio sam, pa su prošle nedelje pretresane i nekretnine i stanovi više osoba za koje se smatra da su mu pomagale ili ga podsticale na krivično delo.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track