Brnabić: Planiramo diplomatsku ofanzivu u septembru

Predsednica Vlade Ana Brnabić kaže da će tokom septembra imati niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, među kojima je izdvojila zvaničnu posetu Nemačkoj i razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel.
Brnabić: Planiramo diplomatsku ofanzivu u septembru
Foto: 021.rs
"Imamo veoma gustu agendu za septembar, to je zajednička diplomatska ofanziva sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem", rekla je Brnabićeva za TV Pink.
 
Istakla je da će 2. septembra otputovati u Švajcarsku gde će se sastati sa predsednikom te zemlje, a nakon toga i u Luksemburg, gde će se sastati sa premijerom Gzavije Betelom i velikim vojvodom Anrijem. Potom će 12. septembra prisustvovati sastanku Višegradske grupe u Pragu, a zatim, kako ističe, putuje u Nemačku.
 
"Radujem se i počastvovana sam pozivom u zvaničnu posetu Nemačkoj, jer ću imati priliku da razgovaram sa Merkel. Ona nikada neće postati nedovoljno relevatna figura u Nemačkoj, ona ima mnogo znanja i iskustva i ja imam ogromno poštovanje prema njoj", rekla je Brnabić.
 
Istakla je da greši svako ko misli da taj sastanak nije važan jer Merkel "nije na vrhuncu moći".
 
Navodi i da će predsednik Srbije imati bilateralne sastanke, te da će govoriti na Generalnoj skupštini UN u septembru. Brnabić je rekla da će svi ti događaji biti dobra prilika da se zastupaju interesi Srbije i predstavi sve što je zemlja postigla u prethodnom periodu.
 
Brnabić je podsetila i da je nedavno bila u poseti Severnoj Makedoniji gde je otvoren zajedički granični prelaz, da je nakon toga u poseti bio predsednik vlade Slovenije, a da je potom putovala u Španiju, gde je razgovarala sa šefom španske diplomatije i budućim šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom.
  • Mad Hatter

    29.08.2019 12:26
    Ma da. Ništa bez vas.

    Pravi i realan naslov bi bio :

    Idemo u Nemačku da nam Angela nalepi packe što otežemo sa priznanjem Kosova i da se lepo ponašamo na izborima.

    Hahaha... čuj, ofanziva.
  • sprdač

    29.08.2019 11:15
    proseravanje
    Koja izrežirana sprdačina, a ovce će i dalje da glasaju........
  • ST

    29.08.2019 11:12
    Sva si za ofanzivu. Izgleda da sat polako otkucava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija