Ostali sportovi

Žana Dragutinović pred novu sezonu: Napadamo Ligu šampiona

Žana Dragutinović pred novu sezonu: Napadamo  Ligu šampiona
Foto: N.N. | Žana Dragutinović pred novu sezonu: Napadamo Ligu šampiona

Ove godine probaćemo napasti grupnu fazu Lige šampiona i time ostvariti još jedan istorijski uspjeh. Najavila je ovo Žana Dragutinović (22), dugogodišnji kapiten odbojkašica Bimal Jedinstva.

Obojkašice Bimal Jedinstva već uveliko se spremaju za nadolazeću sezonu, koja će biti do sada najizazovnija za višestruke uzastopne šampionke BiH. "Brčanske princeze" prije 15 dana upalile su motore, odradile bazični dio priprema i počele sa uigravanjem ekipe, koja je pretrpjele neke promjene u odnosu na prošlu sezonu. Brčanke će biti jače za nekoliko novih igračica, prije svih Anđelku Radišković, Adisu Hodžić, Aleksandru Aleksić i povratnicu Elenu Babić.

"Ove sezone smo dobili mnoga pojačanja, a samim tim imamo velike ciljeve i još veću ambiciju za ostvarivanje istih. Polako počinjemo sa uigravanjem, a pred nama je turnir u Palama, gdje će osim domaćina učestvovati po jedna ekipa iz Srbije i Crne Gore", kratki je raport Dragutinovićeve sa priprema.

Kao što je poznato, izabranice Smaila Pezerovića u novoj sezoni osim u domaćem takmičenju nastupiće u srednjeevropskoj MEVZA ligi, te CEV Ligi šampiona. U okviru drugog kola elitnog evropskog takmičenja Brčanke će odmjeriti snage sa ekipom Partizanija iz Albanije, a slučaju da preskoče tu prepreku, u utakmici koja će biti vrijedna ulaska u grupnu fazu snage će odmjeriti protiv boljeg iz meča Luka Bar (Crna Gora) - Vašaš Obuda Budimpešta (Mađarska).

"Smatram da smo jače nego prošle sezone s obzirom na to da smo dobili iskusna pojačanja koje će biti sigurno na visini zadatka, kao i čitav kolektiv Bimal Jedinstva. Ciljevi su jasni, odbrana trostruke krune u BiH (prvenstvo, Kup BiH, Kup RS), te da budemo u vrhu tabele u MEVZA ligi. Takođe, želimo što bolji plasman u Ligi šampiona. Zahvaljujući dobrim nastupima proteklih sezona, ove godine imamo lakši žrijeb do grupne faze i mislim da tu priliku ne smijemo da propustimo", naglasila je simpatična Brčanka i dodala:

"Vrijedno radimo, atmosfera je kao i uvijek stvarno super i nadam se da će tako biti i na terenu."

Bimal Jedinstvo će novu sezonu zvanično početi 8. oktobra utakmicom u Ligi šampiona protiv Partizanija, dok će tri dana kasnije početi i MEVZA liga u kojoj će u narednoj sezoni učestvovati sedam ekipa iz tri države (Slovenija 3, Hrvatska 2), među kojima je i drugi bh. predstavnik Banjaluka volej.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije